Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche nesadarbosies ar Red Bull Pirmās formulas projektā

    Jaunākie raksti

    Mēnešiem ilgi tika baumots par vācu autoražotāja Porsche un Red Bull Pirmās formulas komandas gaidāmo sadarbību, kā rezultātā 2026. gadā Porsche kļūtu par Red Bull dzinēju piegādātāju. Porsche šodien oficiālā paziņojumā apstiprināja, ka diskusijas ar Red Bull vairs neturpināsies, taču Porsche iesaistīšanos F1 joprojām uzskata “par atraktīvu vidi”, neizslēdzot iespējas iesaistīties čempionātā.

    “Vienošanās pamatā bija fakts, ka sadarbība būtu balstīta vienādās daļās, tomēr to nav izdevies panākt,” rakstīts Porsche paziņojumā. Iepriekš izskanēja neoficiāla informācija, ka Porsche gatavojas iegādāties 50% Red Bull F1 komandas daļu.

    Reklāma

    Tas vismaz uz laiku izjauc Volkswagen koncerna plānus par dalību Pirmajā formulā ar diviem zīmoliem. Audi pirms dažām nedēļām paziņoja par savu iesaistīšanos F1 no 2026. gada, bet sadarbības partnerus plānots izziņot vēl šogad. Porsche paziņojuma teksts atstāj vietu varbūtībai, ka autoražotājs turpinās meklēt ceļus ienākšanai Pirmajā formulā, atrodot kādu citu sadarbības partneri starp esošajām komandām.

    Runas par iespējamo šķelšanos starp abiem uzņēmiem parādījās pēc Red Bull F1 komandas vadītāja Kristiāna Hornera komentāriem, ka Red Bull F1 projekts ir kompānijas lielākais mārketinga ierocis, turklāt šobrīd uzņēmums un komanda var rīkoties brīvi, pēc saviem ieskatiem. Ja Porsche iegūtu 50% komandas daļu, tad viņi nebūtu tikai dzinēju piegādātājs, bet Porsche būtu teikšana arī komandas aktivitātēs, savukārt to Red Bull nevēlas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma