Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Flip4 apskats – prātīgākais no lokanajiem ekrāniem

    Vēl arvien saprātīgākais no lokano ekrānu viedtālruņiem.

    Jaunākie raksti

    Jau pagājušajā gadā ar Samsung Galaxy Flip3 un Galaxy Fold3 šķita, ka ražotājam ir izdevies panākt parasto (cieto un plakano) ekrānu krāsas, spilgtumu un varbūt arī sajūtas. Tobrīd arī šķita, ka šogad nu tik būs, nu tik būs, un ražotājs varēs atvēzēties uz dažādiem jaunieviesumiem, jo pati lokano ekrānu tehnoloģija jau izkopta. Bet nē!

    Galaxy Flip4 no pagājušā gada Galaxy Flip3 atšķiras visai maz – jā, te ir lielākas ietilpības akumulators un tas lādējas nedaudz veiklāk, bet ekrāns vismaz uz papīra ir tāds pats, izmēri un svars arī ir teju identiski. Pat dizains nav gandrīz nemaz mainīts, kas liek saraukt pieri. Līdzīgi darīts ar Galaxy Fold4, kas no Fold3 vizuāli gandrīz nav atšķirams.

    Tomēr nepamet sajūta, ka šis tas darīts izturības un uzticamības labā. Galaxy Flip4 šķiet nedaudz pamatīgāk būvēts, tas arī varētu būt izturīgāks un kādu nieku pārdomātāks. Protams, to dažu dienu laikā, ko mums izdevās pavadīt kopā ar Galaxy Flip4, nevar novērtēt viedtālruņa izturību.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, One UI 4.1.1
    • Ekrāns: 6.7 collu Foldable Dynamic AMOLED 2X, 1080 x 2640, 120 Hz, HDR10+, 1200 cd/m² maksimālais spilgtums
    • Papildekrāns: Super AMOLED, 1.9 collu, 260 x 512
    • Procesors: Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli (1×3.19 GHz Cortex-X2 & 3×2.75 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510), Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 128/ 256/ 512 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 3.2, 3G/ 4G/ 5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs ieslēgšanas pogā, IPX8 mitruma izturība, stereo skaļruņi, 32-bitu/ 384 kHz audio, žiroskops, kompass, barometrs
    • Kameras: aizmugurē: 12 megapikseļu, f/1.8, 24 mm (wide), Dual Pixel PDAF, OIS + 12 megapikseļu, f/2.2, 123˚ (ultrawide). 4K@30/ 60 fps, 1080p@60/ 240 fps, 720p@960fps, HDR10+. Priekšā: 10 megapikseļu, f/2.4, 26 mm (wide), 1.22µm. 4K@30fps video
    • Akumulators: Li-Po 3700 mAh, 25 W vada uzlāde, 15 W bezvadu uzlāde, 4.5 W reversā bezvadu lādēšana aksesuāriem
    • Izmēri: atvāzts 165.2 x 71.9 x 6.9 mm, aizvērts 84.9 x 71.9 x 15.9-17.1 mm, 187 g
    • Cena: 1109 eiro (128 GB) līdz 1289 eiro (512 GB)
    Avots: samsung.com/lv

    Izskats un uzbūve

    Fiziskās Galaxy Flip4 un vecākā Galaxy Flip3 atšķirības varēs atrast tikai tehniskajā specifikācijā – Galaxy Flip4 ir par mazāk nekā milimetru īsāks un šaurāks, bet aizvāztā formā Galaxy Flip4 vēl arvien ir visai biezs un kabatā labi pamanāms.

    No ārpuses Galaxy Flip4 šajā rozīgajā krāsā tiešām atgādina pūdernīcu, bet ārpusē izmantotie materiāli ir forši, mazais ekrāniņš ārpusē ir informatīvs ikdienā un tas kalpos arī tad, ja vēlēsies izmantot galvenās kameras pašiņu uzņemšanai.

    Galaxy Flip4 saglabājis IPX8 mitruma izturību, bet eņģēs un ekrāna tuvumā smiltis un putekļus labāk nelaist. Dzirdēti stāsti, ka sīkāki smilšu graudi paši pēc kādas nedēļas izkrīt no smalkā eņģes mehānisma, bet patīkami tas noteikti nav un šādi vari sabojāt savu dārgo, lokano viedtālruni.

    Avots: samsung.com/lv

    Viedtālruņa ekrāns palicis nemainīgs – te vēl arvien ir 6.7 collu Dynamic AMOLED 2X ar 120 Hz attēla atsvaidzi un 1080 x 2640 izšķirtspēju. Ekrānam vēl arvien ir visai manāma locījuma vieta, to var redzēt un to var arī sataustīt. Vertikāli salocītajam Galaxy Fold4 locījuma vieta šķiet labāk paslēpta un to ar pirkstu retāk aiztiek, bet horizontāli locītais Galaxy Flip4 par šo ekrāna vagu atgādina gandrīz visu laiku.

    Galaxy Flip4 ekrāna augšdaļā ir izcirsts pašiņu kameras caurums, kamēr Galaxy Fold4 pašiņu kamera ir paslēpta ekrānā.

    Galaxy Flip4 atlocīšana šogad šķiet mazāk ērta, eņģe kļuvusi nedaudz stīvāka. Faktiski eņģe vismaz pavisam jaunam Galaxy Flip4 ir tik stingra, ka to nākas vērt vaļā ar abām rokām. It kā jau var mēģināt atmānīt ar vienu roku, bet tad šķiet, ka var ar pirksta iebāšanu traumēt lokano ekrānu. Īpaši nejauki tas ir zvana saņemšanas laikā. Pats ražotājs arī iesaka Galaxy Flip4 ekrānu ar pirksta nagu nebakstīt, lai netraumētu lokano ekrānu.

    Kopumā jāsaka, ka lai arī Galaxy Flip4 šķiet nedaudz labāk būvēts, tomēr nepamet sajūta, ka Samsung varēja labāk. Noteikti varēja pamainīt dizainu vai izdarīt kaut ko, lai starp Galaxy Flip4 un vecāko Galaxy Flip3 negribētos likt vienādības zīmi. Cilvēki ar īsākiem pirkstiem varētu sūdzēties par Power pogas novietojumu, tā noteikti ir par augstu virs eņģes.

    Pie mums atceļoja arī atverams Galaxy Flip4 vāciņš no silikona, šis aksesuārs pagaidām Latvijā nebija nopērkams. Bet ir atrodams Samsung veikalā ādas maciņš par 90 eiro, kas ir visai dulla cena par koverīti.

    Programmatūra

    Galaxy Flip4 darbina Android 12 ar One UI 4.1.1 saskarni, kas tiek izmantota arī citos Samsung viedtālruņos. Izmēros drīzāk garenais Galaxy Flip4 saņēmis burtiski pāris pielāgojumus, kas izmanto ekrāna lokanumu – viens no tiem ir iespēja skatīties YouTube ar daļēji pievērtu ekrānu, kas sadala skatu uz pusēm. Augšpusē ir video, apakšā paliek komentāri vai kāda cita informācija.

    Tāpat ar daļēju Galaxy Flip4 aizlocīšanu var izsaukt dalītā ekrāna (split screen) režīmu, bet tik mazā ekrānā šāda iespēja ir ar ierobežotu pielietojumu.

    Spēlēs Galaxy Flip4 izskatās ļoti labi – te talkā nāk platā ekrāna malu attiecība un 120 Hz attēla atsvaidze. Tikai nevajag dikti aizrauties spēlēs, jo ekrāns tomēr nav tik izturīgs. Ekrānam ir visai noapaļoti stūri, kas dažās spēlēs apēd daļu no iestatījumu pogām. Samsung iebūvējis arī spēles pavadošo lietotni, kas ļauj bloķēt ekrāna spilgtumu un parūpēties par ienākošajiem paziņojumiem.

    Veiktspēja

    Veiktspēja noteikti nav atstāta novārtā un šogad Galaxy Flip4 ticis pie Snapdragon 8+ Gen 1 procesora kopā ar saprātīgiem 8 GB RAM, kaut gan par šo cenu varēja vēlēties arī 12 GB RAM. Nekādās citās operatīvo atmiņu versijās Galaxy Flip4 nav pieejams, vari variēt tikai starp 128 GB, 256 GB vai 512 GB iebūvēto atmiņu.

    Uzreiz jāsaka, ka Galaxy Flip4 ir visai vēss gan ikdienā, gan uzlādes laikā, gan arī spēļu laikā. Nevienā mirklī tas nekļuva pat nedaudz nekomfortabli silts, bet te daudz dod Snapdragon 8+ Gen 1 procesors, kas pats par sevi ir vēsāks par pagājušā gada Snapdragon 888. Man pašam ir Samsung ar Snapdragon 888 un tas mēdz ik pa laikam pamatīgi uzkarst, spēlēs pat tas ik pa laikam noraustās, jo ir pārāk uzsilis.

    Sintētiskās veiktspējas ziņā Galaxy Flip4 bez problēmām sakauj OnePlus 10T, kas arī pie mums pavisam nesen paciemojās. Parasti gan ir otrādāk – OnePlus ir tie jaudīgiem, bet Samsung mēdz ierobežot veiktspēju, lai nodrošinātu vēsākus un ilgāk strādājošus viedtālruņus. Arī spēlēs var just Galaxy Flip4 jaudu un to, ka viedtālrunis nekarst. Godīgi sakot, šo nebiju no Galaxy Flip4 gaidījis.

    Kameras

    Kameru ziņā izmaiņu kopš pagājušā gada Galaxy Flip3 gandrīz nav. Nelielu uzlabojumu saņēmusi galvenā kamera, tai tagad ir 1.8 mikronu pikseļa izmērs, vecajam Galaxy Flip3 bija 1.4 mikroni. Kas nozīmē, ka teorētiski Galaxy Flip4 kamera labāk darbosies sliktākā apgaismojumā.

    Galaxy Flip4 ir sekojošas kameras:

    • 12 megapikseļu platleņķa ar f/1.8 objektīvu un ar optisko attēla stabilizāciju
    • 12 megapikseļu 123 grādu ultra platleņķa ar f/2.2 objektīvu
    • 10 megapikseļu f/2.4 pašiņu kamera

    Pašiņu kamerai pielietojumu var atrast tikai video zvanu laikā, jo nelielais priekšējais ekrāns ļauj galvenās kameras izmantot pašiņu uzņemšanai.

    Gaišā dienā:

    Jāsaka, ka Samsung izdevies visai veiksmīgi tikt galā ar krāsu attēlojumu fotogrāfijās, bet var just, ka abas galvenās Galaxy Flip4 kameras vairs nav tas, ko varējām gaidīt no dārgiem Samsung modeļiem. 12 megapikseļu platleņķa kamera ar f/1.8 objektīvu un ar optisko attēla stabilizāciju strādā ātri un glīti, bet ultra platleņķis jau sliktākā izgaismojumā ir gandrīz nelietojams.

    Krēslainā istabā:

    Un pāris naksnīgāki kadri:

    Visu laiku gan nepamet sajūta, ka par prasīto Galaxy Flip4 cenu kameras varēja būt labākas.

    Akumulators

    Šogad Galaxy Flip4 ticis pie nedaudz ietilpīgāka Li-Po 3700 mAh akumulatora ar 25 W vada uzlādi, 15 W bezvadu uzlādi un 4.5 W reverso bezvadu lādēšanu aksesuāriem, piemēram, austiņu un pulksteņa uzlādei. Jaunie Snapdragon procesori ir ļoti taupīgi, Galaxy Flip4 bez problēmām izdzīvos diennakti, ja vien nespēlēsi spēles.

    Galaxy Flip4 iepakojumā atradīsi tikai USB vadu, lādētāju nāksies izmantot veco vai pirkt jaunu. Faktiski pircējs tiek pie paša viedtālruņa un uzlādes vada (Type-C uz Type-C). Viss. Skan jau bezgala daiļi, ka katrs lieto to lādētāju, kas jau ir mājās. Bet cik no mums ir lādētājs ar Type-C sienas kontakta galā? Domāju, ka ne pārāk daudziem.

    Nobeigumā

    Samsung Galaxy Flip4 vēl arvien būtu mans iecienītākais lokanā ekrāna viedtālrunis, lai arī tas šogad ir kļuvis tikai atsevišķās niansēs pārāks pār Galaxy Flip3. Lielais un ne pārāk veiklais Galaxy Fold4 arī šobrīd stāv blakus uz galda, bet Galaxy Fold4 vēl arvien šķiet par neveiklu un smagu, lai izvēlētos to Galaxy Flip4 vietā. Turklāt ir arī pamatīga cenas starpība starp Galaxy Flip4 un Galaxy Fold4.

    Jau pirms gada Galaxy Flip3 ekrāna iespēju ziņā bija panācis parastos, nelokanos ekrānus un nu Galaxy Flip4 ir pavisam nostiprinājis šo parametru. Jāņem gan vērā, ka Galaxy Flip4 ekrāns ir garenāks, tas ir ļoti tuvu Sony Xperia modeļos izmantotajai 21:9 malu attiecībai.

    Vai Galaxy Flip4 ir viegli atvērt un aizvērt? Es teiktu, ka eņģe ir visai stingra, to ar vienu roku var atvērt, bet negaidi, ka Galaxy Flip4 atšausies vaļā tik stilīgi, kā to senlaikos darīja Motorola Razr telefoni. Drīzāk sacītu, ka Galaxy Flip4 atvēršanai vajadzēs abas rokas.

    Un tad vēl paliek Z burta izmantošana, kas it kā ir izskausta no mūsu reģiona tīmekļa vietnēm, bet uz iepakojuma nav izdevies no burta tikt vaļā. Pārbaudīju, ka šis ir mūsu reģionam paredzēts mazumtirdzniecības iepakojums, aizmugurē pat ir teksts latviski, lietuviski un igauniski.

    Kopumā jau Galaxy Flip4 ir tīri fifīgs un izskatās kvalitatīvi būvēts, bet ir grūti pateikt, kā tas uzvedīsies pēc mēneša, sešiem mēnešiem vai gada. Būtu gribējies redzēt arī lielākus uzlabojumus kaut vai tai pašā kameru jomā.

    Vēl arvien saprātīgākais no lokano ekrānu viedtālruņiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    08.09.2022 12:33

    Kā tiem lokanajiem t-foniem ar ekrāna aizsardzību, saprotu, ka gorilla tur nav. Sanāk, ka viegli skrāpējami?

    Biteme
    13.12.2023 13:13
    Reply to  Ivis

    Kādi skrāpējumi, ja telefons somā mētājas salocīts? Ja nu tikai veselīgi nagi, kas turklāt netiek apgriezti.

    Osvalds
    08.09.2022 12:39

    Lielais un ne pārāk veiklais Galaxy Fold4 arī šobrīd stāv blakus uz galda… Tad gaidām apskatu.

    Tītars
    08.09.2022 15:48

    Skaists gimmic, bet nav īsti vēlme auklēt sauju kustīgas detaļas vietā kur tās var arī nebūt. Pagaidām turpināšu lietot stikla kluci metāla ietvarā.

    Manuprāt lokano ekrānu pielietojums ir kur citur, bet ne vietās ar regulāru interakciju, gaidu rīku kam nav apmales un vari salikt kopā ar magnētiem, nevis locīt.
    Gandrīz priekšrocības ko nodrošina fold var aizvietot ar pulksteni kam ir eSim

    Diginauts
    09.09.2022 17:25

    Ar tādu šķiet ka būtu sajūta ka kalpoju telefonam, lai tik nesagandētu vārīgo ekrānu.
    Aksesuārs, ne ierīce.

    Vilis Lauskis
    11.09.2022 12:18

    Kā Samsung Galaxy Flip4 un citiem lokāmajiem ar to locīšanās vietu, nav tā ka telefons lokās, lokās, lokās, lokās un kādu pienu salokās divās daļās?

    LAN
    11.09.2022 18:39
    Reply to  Vilis Lauskis

    Gaming telefoni labāk sadalās 2 daļās:
    https://youtu.be/JXGx3Swvyng

    Elektriķis
    13.12.2023 13:08

    Silti iesaku šādu nepirkt. Mazāk kā pirms gada nopirku (ne sev). LMT veikalā teica: pēc gada atbrauciet, pārlīmēsim plēvīti, kura atlīmēsies locījuma vietā. Kad tur ierados, izrādās ka šie sūtīšot uz TSC servisu un telefona nebūs vismaz nedēļu. Devos pats uz TSC servisu. Jā, plēvīti pārlīmēšot, bet nezinot gan vai pa vienu dienu paspēšot. Bet, ja es samaksāšot 22EUR, tad 5 minūšu laikā… Interesanti ka pie blakus pieņēmēja bija cilvēks ar tieši tādu pašu telefonu :)

    Reklāma
    Vēl arvien saprātīgākais no lokano ekrānu viedtālruņiem.Samsung Galaxy Flip4 apskats - prātīgākais no lokanajiem ekrāniem