Web Analytics
More
    Reklāma

    Tado viedie termostati būs spējīgi pielāgot apsildi mainīgajiem elektrības biržas tarifiem

    Jaunākie raksti

    Šī ziņa varētu iepriecināt tos, kuru elektrības rēķins ir piesaistīts mainīgajam biržas tarifam, jo uzņēmums Tado ir papildinājis savu pakalpojumu klāstu ar iespēju, kas spēs sekot līdz elektrības biržas cenām un attiecīgi apsildīt mājokli.

    Tas nozīmē, ka jaunais serviss mēģinās saprast, kad elektrība biržā ir lētākā un attiecīgi pielāgosies lietotāja vēlmei par nepieciešamo temperatūru telpās. Piemēram, ja Tado termostatam norādīts, ka mājai jābūt uzsildītai pēc trim stundām, bet Tado serviss redz, ka vislētākā elektrība būs pēc divām stundām, tad šajā pēdējā stundā notiks intensīva temperatūras palielināšana.

    Reklāma

    Abonēšanas serviss Tado Balance sadarbosies kopā ar zīmola termostatiem, kā arī ar gaisa siltumsūkņiem un elektriskajiem gaisa kondicionieriem. Protams, lai no šī pakalpojuma būtu jēga, ir jālieto mainīgais biržas elektrības tarifs, jo izlīdzinātā maksātāja lietotājiem tas nedos nekādu ieguvumu. Tāpat tiem, kuri mājokli apsilda ar gāzi vai kādu citu kurināmo, no šī servisa nebūs liela jēga.

    Tado Balance būs pieslēgts tām pašām biržas cenu sistēmām, kuras izmanto elektroenerģijas pakalpojumu sniedzēji, līdz ar to padarot šo sinhronizāciju ar apsildes iekārtām ērtāku. Idejiski, ikviens no mums varētu pats tam sekot līdz, taču Tado vēlas procesu padarīt ērtāku gala patērētājam. Uzņēmums šādā veidā sola samazināt apkures izmaksas vidēji par 20%. Pakalpojums vismaz pagaidām būs pieejams lielākajās Eiropas valstīs, un Latvija diemžēl nav to sarakstā. Tā cena ir 4 EUR mēnesī vai 30 EUR par gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    02.09.2022 09:09

    Kurš vēl sildās ar pliku elektrību? Ja ir siltumsūknis, tad tak pamatā siltās grīdas un radiotora termostati nav vajadzīgi. Daudz krutāks ir Daikin koncepts, kad ir hibrīda gāzes un siltumsūkņa katls, kas kurina ar to, kas biržā lētāks, pats izvēlas starp gāzi un elektrību. Man gan šobrīd maksa par gāzes un elektrības kilovatstundu ir fiksēti vienāda. :D

    riepa
    02.09.2022 14:15
    Reply to  Skābene

    kāda firma to Daikinu uzstādīja?

    Reklāma