Web Analytics
More
    Reklāma

    “DJI” izziņo jaunu telpās izmantojamu FPV dronu “Avata”

    Jaunākie raksti

    Maijā jau rakstījām par to, ka uzņēmums “DJI” savai bezpilota lidaparātu kolekcijai plāno pievienot jaunu FPV (first-person view) jeb pirmās personas skata dronu, kas būs piemērots lidināšanai iekštelpās. Tā nu vasaras beigās tik tiešām esam sagaidījuši šādus jaunumus no “DJI”. Uzņēmums nupat izziņojis savu jaunāko dronu “Avata“, kas lietotājam sniegs “vislielāko iekļaujošo pieredzi”.

    Runājot par tehnisko daļu, drona svars sasniedz 410 gramus un ar savu 2420 mAh akumulatoru tā lidošanas laiks sasniedz 18 minūtes. Salīdzinājumā ar citiem droniem tas ir visai īss laiks. Taču tas, ar ko “Avata” tiešām atšķiras no vairuma “DJI” dronu – to var droši lidināt iekštelpās. Lidaparāts tam ir piemērots, jo aprīkots ar propelleru sargiem. Taču, ja vēlēsies to lidināt ārā, tad gan drons būs jāreģistrē, jo pēc likuma jāreģistrē visi bezpilota lidaparāti, kas smagāki par 250 gramiem.

    Reklāma

    “Avata” aprīkots ar 155 grādu īpaši plato redzes lauka kameru, kurai ir 1/1,7 collu CMOS sensors. Drons var uzņemt 60 kadrus sekundē 4K kvalitātē un 2,7K kvalitātē līdz 120 kadriem sekundē.

    Līdzīgi kā citiem “DJI” droniem, tam ir trīs režīmi – normāls, manuāls, sporta. To var lidināt arī šaurās vietās un, ja drons nokrīt, jaunais bruņurupuča režīms ļaus tam iegūt pareizo pozīciju un atkal pacelties.

    “DJI Avata” ir pieejams iegādei no 25. augusta. “DJI” mājaslapā to var iegādāties par 579 eiro. Savukārt ar pilno Pro komplektāciju šis prieks izmaksās 1429 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ansis
    29.08.2022 16:23

    Jābūt UAS ekspluatanta reģistrācijai arī lidojot ar dronu ar svaru līdz 250g! Ja tas ir aprīkots ar foto/video kameru.

    Reģistrācijas prasība attiecas uz UAS ekspluatantu un tā ir obligāta, ja bezpilota gaisa kuģis, ar kuru tiek veikts lidojums, atbilst kādam no šiem kritērijiem:

    – bezpilota gaisa kuģa maksimālā pacelšanās masa ir vienāda vai lielāka par 250g
    – sadursmes gadījumā bezpilota gaisa kuģis var pārnest uz cilvēku kinētisko enerģiju, kas pārsniedz 80J
    – bezpilota gaisa kuģis aprīkots ar sensoru, kurš spēj nolasīt personas datus, piemēram, foto/video kamera (izņemot, ja UAS atbilst Direktīvai 2009/48/EK par rotaļlietu drošumu)
    – lidojumi tiek veikti specifiskās kategorijas ietvaros

    Reklāma