Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube dzēš video, kuros Tesla “Autopilotu” testē uz bērniem

    Jaunākie raksti

    Augusta sākumā aktīvists Dens O’Douds (Dan O’Dowd) “The Dawn Project” projekta ietvaros publicēja TV reklāmu, kurā sabiedrības uzmanība tiek vērsta uz Tesla “Autopilot” pašbraukšanas funkcijas bīstamību. Proti, viņš uzskatāmu parādīja, ka Tesla automobiļi “nepamana” bērnus un tos notriec. Piezīmēšu, ka “The Dawn Project” būtība ir cīnīties par to, lai tehnoloģijas būtu cilvēkiem drošas. Dens ir arī publiski norādījis, ka Tesla “Autopilota” funkcija ir vissliktākā programmatūra, ko jelkad ir pārdevusi kāda Fortune 500 kompānija.

    Skaidrs, ka Tesla fanboji ar šādu video un apgalvojumiem nav bijuši mierā un steidzās tos atspēkot… apdraudot paši savus bērnus. Piemēram, Tesla īpašnieks un investors Teds Pārks (Ted Park) visai drīz YouTube publicēja video, kurā parādīts, kā viņš ar ieslēgtu “Autopilot” brauc virsū vienam no saviem bērniem.

    YouTube šo un citus līdzīgus video dzēsis, jo servisā ir aizliegts publicēt saturu, kurā tiek attēlota mazgadīgo personu apdraudēšana.

    Tesla “Autopilot” ir aktīvo drošības sistēmu kopums līdzīgi kā citiem moderniem auto, taču problēma ir tāda, ka Tesla vadība un fanboji tai piedēvē neesksistējošas spējas un tādējādi apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus. Ne velti ASV šim jautājumam ir pievērsta uzmanība un NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) šobrīd veic pamatīgu izmeklēšanu, lai noskaidrotu vai šī sistēma darbojas korekti un nav vainojama pie avāriju izraisīšanas. Tikmēr Tesla vadītājs Īlons Masks ir paziņojis, ka Ziemeļamerikā šī funkcija kļūs dārgāka, cena pieaugs no 12 līdz 15 tūkstošiem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ash
    22.08.2022 10:59

    Tesla fanu fanātizms ir tas, kas visvairāk attur no vēlmes braukt ar teslu. Wikipēdijas ieraksts par fanātismu ir ļoti precīzs raksturojums.

    Philosopher George Santayana defines fanaticism as “redoubling your effort when you have forgotten your aim”. The fanatic displays very strict standards and little tolerance for contrary ideas or opinions. Tõnu Lehtsaar has defined the term fanaticism as the pursuit or defence of something in an extreme and passionate way that goes beyond normality. Religious fanaticism is defined by blind faith, the persecution of dissidents and the absence of reality.

    Mārtiņš
    22.08.2022 12:34

    Vispār jau Dawn project ir tiešais konkurents šim FSD risinājumam un ir paliels interešu konflikts šī projekta dibinātājam, kurš pie tam mēģina kandidēt uz senātu un kā jau politiķi mēģina popularizēt savu kandidatūru visādos netīros veidos. Es drīzāk atzīmētu diezgan neētisku veidu kā viņi mēģina sev pievērst uzmanību, jo šajos testos nav pieslēgti neatkarīgi eksperti un pašos zemas kvalitātes video var redzēt, ka uz ekrāna nav nemaz aktivizēts FSD un ir brīdinājuma paziņojumi, kurus dēļ zemās kvalitātes nemaz nevar salasīt, kas visdrīzākais norāda uz to, ka ir nospiests gāzes pedālis, kas neļautu autopilotam nemaz bremzēt. Jebkurā gadijumā pats FSD skaitās beta versijā, kas nozīmē, ka tas vēl nav pieejams komercrežīmā, bet gan testa režīmā, kamēr nav pilnvērtīgi notestēts un visas iespējamās problēmas notestētas. Šobrīd tas ir pieejams tikai ASV un aktivizēts tikai dažiem procentiem no mašīnu, kas ir kvalificējušies un parakstījušies un šo testu. Tā kā šāda skaļa kampaņa ir drīzāk mēģinājums pievērst sev uzmanību Ieteiktu drīzāk izlasīt dažus dziļākus pētijumus par šo testu, kur ir uzdoti neērti jautājumi pašiem testa veicējiem un tie kā jau politiķiem nākas izvairās no atbildes, paskaidrojot ka viņiem “liekas” (angliski “claiming in the sworn statement that he believed FSD Beta was activated”), ka FSD… Read more »

    Reklāma