Web Analytics
More
    Reklāma

    Pateicoties American Airlines pasūtījumam, varētu atgriezties pasažieru virsskaņas lidmašīnas

    Jaunākie raksti

    Nākamgad būs apritējuši jau 20 gadi kopš Concorde pārtrauca savus lidojumus un devās pensijā, taču izskatās, ka ideja pārvadāt pasažierus ar virsskaņas lidmašīnām varētu atdzimt, pateicoties American Airlines un Boom Supersonic.

    Amerikas aviolīnija ir pasūtījusi 20 lidmašīnas no uzņēmuma Boom Supersonic, kura plānos ir radīt pasažieru virsskaņas lidmašīnas, ko savulaik darīja Concorde. Tiesa, tajā laikā notika gan nepatīkama katastrofa, gan lidojums bija skaļš un izmaksas ļoti augstas, kas beigās neatmaksājās iegūtajā laikā. Taču šīs lidmašīnas atkal varētu atgriezties apritē līdz šīs desmitgades beigām, jo tajās potenciālu saredz American Airlines.

    Reklāma

    Kaut arī Boom Supersonic vēl nav uzražojuši kaut vienu lidojošu lidmašīnu un tās ir izstrādes stadijā, tomēr savu ieguldījumu tajā ir veikusi ASV aviolīnija. Kā norāda pieejamā informācija, tad šī summa nebūs atmaksājam, līdz ar to lidmašīnām būtu jābūt gatavām. Pašreizējie uzmetumi norāda uz aptuveni 62 m garu lidmašīnu, kuras ietilpība būs 65 līdz 88 pasažieri, un modeļa nosaukums būs Overture.

    Lidmašīna varēs sasniegt Mach 1.7 ātrumu, kas atbilst gandrīz 2100 km/h lielam ātrumam, kas ir visai iespaidīgi. Tas ļautu veikt ceļojumu no Miami uz Londonu mazāk nekā piecu stundu laikā, vai no Sanfrancisko uz Tokiju nokļūt sešu stundu laikā. Tāpat nav zināmas vienas lidmašīnas ekspluatācijas izmaksas, un jau iepriekšējā pieredze norādīja uz virsskaņas lidmašīnu neefektīvo un dārgo izmantošanu, līdz ar to joprojām šo projektu var uzskatīt par ļoti ambiciozu.

    Sagaidāms, ka pirmajai Boom Supersonic pasažieru virsskaņas lidmašīnai uz skrejceļa būtu jānonāk 2025. gadā, bet testa lidojumi varētu sākties 2026. gadā, bet pirmais komerciālais reiss varētu notikt 2029. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.08.2022 14:19

    Pilnīgs murgs un degvielas izšķērdēšana.

    Biteme
    22.08.2022 15:20
    Reply to  KKTK

    Tāpat kā privātās jahtas un lidmašīnas. Tomēr tās pastāv. Stulbi, vai ne?

    hmmm :)
    22.08.2022 19:28

    Gan jau ka viņi pasūtot lidmašinās nav izpētijuši tirgu un nav parliecinājušies, ka būtu cilvēki kuri būtu gatavi maksāt dārgāk .

    Reklāma