Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone Photos lietotne ļauj atpazīt augus un ziedus

    Jaunākie raksti

    Savus viedtālruņus mēs varam izmantot mūsu ikdienā dažādos veidos, ne tikai skatoties sociālos tīklus. Piemēram, Apple iPhone piedāvā iespēju atpazīt dažādus augus un ziedus jau no uzņemtajiem foto.

    Nebūs nepieciešams sniegties pēc kādas informatīvās grāmatas vai papildu lietones, lai ar bilžu palīdzību atpazītu dažādus augus. Sākot no iOS 15 versijas, kas ir šobrīd oficiāli jaunākā iPhone operētājsistēma, ir iespējams uzzināt ļoti plašu informāciju par dažādiem uzņemtajiem attēliem. Šo funkciju angliski sauc par Visual Lookup, bet līdzīgu funkcionalitāti spēs nodrošināt arī Google Lens lietotne.

    Apple attīsta savus mašīnmācīšanās algoritmus, un tagad tie ir integrēti Photos lietotnē, kas ļauj uzzināt dažādu informāciju par uzņemtajiem attēliem, kā arī pēc tās lūkoties internetā. Šie algoritmi sniedz iespēju atpazīt dažādus objektus – dzīvniekus, grāmatas, augus, mākslas darbus un ainavas.

    Lai izmantotu Visual Lookup, jāseko šiem soļiem:

    1. Jāatver Photos lietotne un jāizvēlas konkrēts attēls
    2. Apakšējā daļā parādīsies papildu iespējas, un jānospiež “I” burts. Ja ikonā redzama zvaigznīte, tas norādīs uz iespēju precīzi atpazīt attēlu un izmantot Visual Lookup
    3. Izvēlieties šo funkciju, un būs iespējams uzzināt visu pieejamo informāciju par konkrēto attēlu.
    Avots: MacRumors

    Visual Lookup rezultāti ir balstīti uz viedā asistenta Siri informāciju, līdzīgiem attēliem internetā, kā arī citas tīmekļa informācijas, lai sniegtu atbilstošāko un ticamāko rezultātu. Veicot nelielu pārbaudi ar mājas augiem un augļiem, diemžēl neizdevās to palaist.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    19.08.2022 13:15

    Diemžēl nestrādā. Izmēģināju ar vairākiem augiem, t.sk. viegli atpazīstamiem.

    JRage
    19.08.2022 15:07

    Nez, kā ar sēnēm? ;)

    Elektriķis
    19.08.2022 16:14

    Foršs raksts: “ļauj atpazīt”, bet tomēr neļauj, kā rakstīts beigās. Pamēģināju: tiešām neļauj.

    Reklāma