Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW savā muzejā Minhenē ar svinīgu ceremoniju atvadās no elektriskā i3

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW jūnijā pārtrauca sava pirmā elektriskā modeļa i3 ražošanu. Tas ar dažādām izmaiņām un uzlabojumiem ražošanā atrodās 8 gadus, savukārt pēdējie eksemplāri tikai nupat piegādāti klientiem svinīgā ceremonijā BMW muzejā Minhenē.

    Astoņu gadu laikā vācu autoražotājs piegādāja vairāk nekā 250 tūkstošus mazo elektroauto, kas kļuva par populāru izvēli cilvēkiem, kuri pārsvarā pārvietojas pilsētas robežās, tiesa, šis auto bija gana spējīgs arī ārpus tās. Kā redzam Latvijas ielās, arī pie mums šis BMW modelis iemantojis ļaužu simpātijas un ir viens no populārākajiem elektroauto pie mums.

    Pēdējie 18 eksemplāri bija krāsoti vienādā melni-dzeltenā krāsojumā un tie bija īpašās tirāžas modeļi, kurus klienti varēja savākt BMW muzejā Minhenē. “Kad pirms astoņiem gadiem uzsākām šīs mašīnas ražošanu, tas tika uzskatīts par eksotiku. Kopš tā brīža šis kompaktais elektroauto sevi pieteicis kā pionieri, klientiem nodrošinot bezemisiju pārvietošanos un braukšanas prieku,” teikts autoražotāja oficiālajā paziņojumā.

    Nosaukums i3 turpinās savu dzīvi un no kartes nepazudīs – šādi nosaukts BMW elektriskais modelis Ķīnā, kas pēc būtības ir elektriska 3. sērija. Šo auto gan tirgos tikai Ķīnā, savukārt citviet par i3 mantinieku kļūs nesen prezentētais iX1 SUV, tam piedāvājot ievērojami vairāk vietas gan salonā, gan arī bagāžas nodalījumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma