Web Analytics
More
    Reklāma

    Bils Geitss investējis 20 miljonus dolārus nākamās paaudzes gaisa kondicionieru jaunuzņēmumā

    Jaunākie raksti

    Paaugstinoties vidējai gaisa temperatūrai un arvien biežāk arī Latviju sasniedzot pietiekami lielam karstumam, gaisa kondicionieri ir vieni no galvenajiem glābējiem. Tomēr šīs sistēmas patērē ļoti daudz enerģijas, kā arī nav dabai pārāk draudzīgas. To vēlas mainīt jaunuzņēmums Blue Frontier, kurā savas investīcijas veicis Bils Geitss.

    Protams, šobrīd jājamzirdziņš ir dažādi ilgtspējīgi risinājumi, kā arī efektīva resursu izmantošana, ko vēlas sniegt Blue Frontier radītie gaisa kondicionieri. Viņi paši savu produktu dēvē par nākamās paaudzes gaisa kondicionieri, norādot, ka tas patērēs līdz pat par 90% mazāk enerģijas kā līdz šim. Šajā tehnoloģijā un produktā nākotni saskata arī uzņēmējs un filantrops Bils Geitss, kas jaunuzņēmumā investējis 20 miljonus dolāru.

    Reklāma

    Protams, tas uzreiz nenozīmē, ka šis produkts būs veiksmīgs, jo Blue Frontier šobrīd neatklāj sīkākas detaļas par saviem risinājumiem, taču ir zināms, ka sākumā tie koncentrēsies uz dažādām publiski pieejamām ēkām, kā arī jaunām, uz kuru jumtiem iespējams izvietot savu sistēmu. Bils Geitss noteikti nemētātos ar savu naudu, un šajā uzņēmumā varētu būt potenciāls, lai mainītu esošo gaisa kondicionieru nozari, un jānovēl tiem veiksmi.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    04.08.2022 11:49

    Tuksnesī cilvēki izmanto halātu un tēju, lai karstumā atvēsinātos svīstot un vēsumā sasildītos. Izmaksas zemas, enerģijas patēriņš – daži kaltēti dzīvnieku mēslu gabali, lai uzsildītu ūdeni tējai. Tik vienkāŗši.

    04.08.2022 12:02
    Reply to  Biteme

    tas strādā svaigā gaisā un nestrādā slēgtās telpās.

    modris
    04.08.2022 17:09
    Reply to  Biteme

    Tuksnesī cilvēkiem nav ēku, kurās var uzturēties ziemā. Ir priekšlikumi pārņemt tuksneša pieredzi?

    05.08.2022 12:03
    Reply to  modris

    mēģinu stādīties priekšā, kā datu centrā serveri ir apklāti ar kamieļvilnas halātiem un tiek regulāri laistīti ar karstu tēju :D

    Alberts Kviesis
    04.08.2022 13:50

    Iekārtas darbībā izdalīto kondensātu izmanto papildus kompresora siltuma noņemšanai? Efektīvākais variants ir lietot saules starojumu elektroenerģijas ražošanai, attiecīgi iekārta sanāks tuvu pašpietiekama

    Biteme
    04.08.2022 14:31

    Valstis, kur ir karsti arī naktīs, varētu gribēt lai darbojas arī no Mēness atstarotās gaismas….ak vai, tur laikam vajadzēs nākamās paaudzes gaismjūtīgos paneļus.

    Pigors
    04.08.2022 17:44

    Kā tagad var pieteikt raksta kļūdas, lai neredzētu BIIS Geits?

    Kursors.lv
    04.08.2022 18:36
    Reply to  Pigors

    Šādi arī var. Paldies, salabots! :)

    Alberts Kviesis
    05.08.2022 00:10
    Reply to  Pigors

    Te vēl: “..ir vieni no galvenajiem glābājiem”

    Reklāma