Web Analytics
More
    Reklāma

    Beidzot tirgū nonāk Sony valkājamais gaisa kondicionieris

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā vasarā Sony paziņoja par ieceri radīt un jau 2020. gadā piedāvāt valkājamo personīgo gaisa kondicionieri, kas kalpotu kā glābiņš tveicīgajās vasaras dienās. Nu atkal pienākusi vasara, taču šogad daži to varēs baudīt nedaudz ar vēsāku prātu un ķermeni, jo nu tirdzniecībā beidzot pieejams Sony solītais valkājamais gaisa kondicionieris “Reon Pocket”.

    Avots: Sony

    “Sony Reon Pocket” paredzēts nēsāšanai kopā ar īpašu t-kreklu, kura aizmugurē iestrādāta maza kabata ierīces glabāšanai. Kabatiņa atrodas tieši zem kakla, muguras viduspunktā – acīmredzot, tā laikam ir piemērotākā vieta kondicioniera turēšanai un sniegs vislielāko efektu. Ražotājs norāda, ka karstajās dienās ierīce spēs atdzesēt lietotāja ķermeņa temperatūru pat par 5°C,  nelielajam kondicioniera ventilatoram izvadot silto gaisu ārā no ķermeņa.

    Reklāma

    Sony valkājamais gaisa kondicionieris darbojas kopā ar īpašu mobilo lietotni, kas strādā gan Android, gan iOS ierīcēs. Ar lietotnes palīdzību iespējams gan manuāli, gan automātiski iestatīt temperatūras un kustības sensorus atkarībā no tā, ko valkātājs dara un kā jūtas. Dzesēšanas režīmu iespējams pielāgot tā, lai nodrošinātu sev vēlamo komforta līmeni.

    Būtiski, ka ierīci var izmantot ne tikai karstajās vasaras dienās, bet arī ziemā, lai sasildītos. Gada aukstajā laikā “Sony Reon Pocket” spēs sasildīt ķermeni par pāris grādiem. Tomēr neatkarīgi no tā, kādi ir laika apstākļi, šī ierīce nav risinājums visai dienai. Ņemot vērā kompakto izmēru, kondicioniera iekšējais akumulators ir piemērots vien apmēram divu līdz četru stundu darbībai. Savukārt pilnīga uzlāde prasīs ap divām stundām.

    Pagājušajā vasarā Sony gan solīja divus valkājamā gaisa kondicioniera variantus – Lite versiju, ko iespējams kontrolēt tikai manuāli, kā arī standarta ar papildus pievienotiem automātiskajiem zvaniem un signāliem. Šķiet, ka pašreiz tirgū manāma tikai Lite versija. Tā pieejama gan Sony tiešsaistes veikalā par aptuveni 120 ASV dolāriem (ap 106 eiro), gan Amazon Japan, kur to var iegādāties par 160 ASV dolāriem (ap 141 eiro). Tikmēr pašu t-kreklu ar iestrādāto gaisa kondicioniera turētāju iespējams iegādāties par aptuveni 20 dolāriem jeb nepilniem 18 eiro.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1044
    08.07.2020 11:13

    Kā zināms, tad karstā laikā efektīvāk ir nevis dzesēt ķermeni, gūstot īslaicīgu atvieglojumu un piesienot sevi vietām kur iespējams rast vēsumu, bet uzturēt dabisko termoregulāciju svīstot. Ne velti tuksnesī dzer siltu tēju, nevis aukstu alu/limonādi – iedzerot pat nedaudz silta dzēriena, sākas viegla svīšana kas atdzesē ķermeni un nav aukstā gaisa radīto blakusefektu. Un cik tieši noderīgs ir vēss kvadrāts uz muguras…izmēģiniet un pastāstiet)

    08.07.2020 18:21
    Reply to  1044

    skausts ir viena no efektīvākajām dzesēšanas vietām (skaties boksu/mma).

    1044
    08.07.2020 19:31
    Reply to  digitalk

    Arī tiesa, bet tur viss notiek turbo režīmā, nav laika pasēdēt ar tējas piāliņu – dara, ko var. Ar šo verķi ir ~2st. Es tik zinu, ka karstā laikā vēss gaiss no dzesētāja ir ātrs ceļš uz stīvu kaklu utt. – varbūt jaunēkļiem tas arī der.

    oppo
    08.07.2020 19:29
    Reply to  1044

    ja tuksnesī ir pieejams A/C, tad diezvai kāds izvēlētos svīst. drīzāk redzētu visus guļot telpā ar 16oC.

    Viesturs Grabovskis
    09.07.2020 12:44
    Reply to  1044

    Gribētu redzēt kurā biznesa uzņēmumā gribētu redzēt sev blakus svīstošus beduīnus, dzerot karstu tēju :-) Lopkautuvē varbūt, jo tad uz citu smaku fona, būtu vienalga.

    1042
    10.07.2020 12:49

    Varētu domāt, ka tu karstā laikā nesvīsti. Cita lieta, ka vairums cilvēku mazgājas un maina drēbes – ja tas beduīnu nīdējam būtu jaunums)

    Reklāma