Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlijā veikta unikāla dvīņu atdalīšanas operācija, izmantojot virtuālo realitāti

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģijas var palīdzēt, taču nereti – paveikt brīnumu lietas. Viens no šādiem gadījumiem noticis Brazīlijā, veicot ļoti sarežģītu operāciju – atdalīti ar savienotām galvām dzimuši, trīs gadus veci dvīņu puikas Bernardo un Arturs. Tas, visticamāk, nebūtu iespējams, ja palīgā nenāktu virtuālās realitātes sniegtās iespējas.

    Ārstu komandas pavadīja vairākus mēnešus, virtuālajā realitātē izmēģinot dažādas metodes dvīņu atdalīšanai. Šajā procesā piedalījās ārsti no dažādām valstīm. Izmantojot virtuālās realitātes brilles, viņi satikās un darbojās vienā “virtuālās realitātes telpā”. Tas bija kaut kas unikāls un šajā nozarē līdz šim neizmēģināta metode.

    Reklāma

    Dvīņiem kopumā tika veiktas septiņas operācijas, no kurām pēdējā ilga vairāk nekā 27 stundas. Protams, procedūru skaits būtu bijis krietni vien apjomīgāks un ilgāks, ja iepriekš  tas viss nebūtu izmēģināts virtuālās realitātes vidē, kurā var eksperimentēt un atrast labākās pieejas.

    Šobrīd dvīņi Riodežaneiro slimnīcā turpina atveseļoties, un pēc tam viņus gaidīs sešu mēnešu rehabilitācijas periods. Šajā gadījumā jāsaka, ka tehnoloģijas patiešām paveikušas brīnumu, jo procedūras bija tik tiešām sarežģītas. Turklāt abi puikas, kuri ir gandrīz četrus gadus veci, ir līdz šim vecākie dvīņi ar savienotām galvām, kuriem veikta šāda atdalīšanas operācija.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma