Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla arī ASV grasās atvērt savu Supercharger uzlādes tīklu citu ražotāju mašīnām

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla Eiropā jau kādu laiku piedāvā iespēju savās Supercharger uzlādes stacijās lādēties arī citu ražotāju mašīnām. Pagaidām Eiropā šīs iespējas vēl ir ierobežotas, taču citiem ražotājiem tiek atvērtas arvien vairāk Supercharger uzlādes vietas Eiropā. Tagad Tesla to pašu plāno darīt arī ASV.

    Tesla pieteikusies ASV valdības finansējumam, solot savu uzlādes tīklu atvērt visiem. Prezidenta Džo Baidena administrācija atvēlējusi vairākus miljardus dolāru, lai ASV uzlabotu uzlādes infrastruktūru, bet Tesla vēlas savu daļu no lielā pīrāga.

    Tesla vadītājs Īlons Masks jau vairākus gadus runā par šādu iespējamību, taču pagaidām pakalpojums tiek piedāvāts vien ierobežotā skaitā vietu Eiropā. Mūsu pasaules daļā viss ir ļoti vienkārši, jo visi Supercharger punkti, tāpat kā mašīnas, aprīkoti ar CCS spraudņiem, tāpēc nepieciešams veikt izmaiņas programmatūrā un lādēšanās kļūst pieejama visiem. ASV tā nav – tur Supercharger aprīkoti ar Tesla spraudni, tāpēc, lai tur lādētos citas mašīnas, jāizmanto adapteris.

    Masks jau iepriekš apgalvojis, ka Tesla savas uzlādes vietas aprīkos ar adapteriem, lai tās var lietot arī citu ražotāju elektrisko mašīnu klienti. Pagaidām nav nosprausts termiņš, kad Tesla tīkls ASV būs pieejams citiem, taču aplēses liecina, ka tas varētu notikt jau līdz gada beigām. Atverot savu tīklu citiem, Tesla saņems valsts finansējums, kas, visticamāk, tiks izmantots, lai vēl vairāk paplašinātu Supercharger uzlādes vietu skaitu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma