Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen vadītājs Dīzs atkāpjas no amata

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerns Volkswagen paziņojis par nozīmīgām pārmaiņām uzņēmuma vadībā – amatu atstās Volkswagen koncerna valdes priekšsēdētājs Herberts Dīzs, kura vadībā VW uzsāka strauju ceļu elektrifikācijas virzienā. Viņa vietā stāsies Olivers Blume – šā brīža Porsche vadītājs.

    Viņš amatu pametīs 1. septembrī. Dīza krēsls pie VW stūres vairākkārt bijis nestabils – pēdējoreiz tas notika pērn rudenī, kad viņam bija nopietnas domstarpības ar darbinieku pārstāvjiem par izvēlēto elektrifikācijas stratēģiju, kā arī par paša Dīza vadības stilu.

    Reklāma

    Neskatoties uz atsevišķiem satricinājumiem, Dīza atkāpšanās no amata ir salīdzinoši negaidīta un pagaidām oficiāli nav zināmi iemesli, kāpēc viņš to izvēlējies darīt. Ierakstā vietnē Linkedin nu jau bijušais VW vadītājs norāda, ka pēc nervozas 2022. gada pirmās puses pienācis laiks vasaras atvaļinājumam. Viņa pēctecis Olivers Blume izteicies, ka viņa fokuss būs “uz klientiem, produktiem un zīmoliem”. Grūti nolasāms, ko tieši viņš ar to domājis.

    Volkswagen šobrīd ir nopietnu pārmaiņu procesā, uzņēmumam attīstot savu elektroauto piedāvājumu, gatavojot jaunas elektroauto rūpnīcas, kā arī gatavojoties Porsche zīmola akciju kotēšanai biržā (IPO) – piedāvājot Porsche akcijas biržā, bija plānots piesaistīt papildus finansējumu elektrifikācijas projektiem. Plānots, ka Porsche par biržā kotētu uzņēmumu kļūs līdz šā gada beigās.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma