Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel plāno līdz pat 20% lielu cenu kāpumu šajā gadā

    Jaunākie raksti

    Ieskrienoties šī gada otrajai pusei, analītiķi paredz dažādu datoru komponenšu cenu kāpumu. Viens no jūtamākajiem pieaugumiem būs Intel plānotā procesoru un citu produktu sadārdzināšanās.

    Uzņēmums Intel līdz gada beigām plāno celt augstākās klases procesoru cenas pat par 20 procentiem, bet tāpat paredzams arī citu komponenšu cenu kāpums. Piemēram, Wi-Fi un citi savienojumu mikroshēmas. Intel jau šobrīd ir informējis savus klientus par gaidāmo cenu pieaugumu, tomēr nav precīzi zināms, cik liels tas būs katram konkrētajam produktam. Tas nozīmē tikai to, ka gada beigās varētu būt jūtams datoru un citu ierīču sekojošs cenu pieaugums.

    Reklāma

    Protams, šī brīža ekonomiskā situācija ietekmē visus, kas arī ir galvenais Intel iemesls celt cenas, jo tā ir gan globālā inflācija, gan materiālu sadārdzināšanās, gan darbaspēka izmaksu pieaugums. Tomēr paralēli jāatzīmē, ka datoru tirgus ir piedzīvojis lielāko pārdošanas kritumu pēdējo deviņu gadu laikā, kas ir 13 procenti iepriekšējā ceturksnī. Situāciju gan vajag vērtēt adekvāti, jo Covid pandēmijai beidzoties, cilvēki atgriežas ierastajā darba un dzīves ritmā, tāpēc iepriekšējie divi gadi datoru pārdošanas tirgū nav bijis reālistisks ilgtermiņa rādītājs.

    Uz visa šī fona cena pagaidām samazinās tieši grafiskajām kartēm, kas lielā mērā ir pateicoties kriptovalūtu krīzei, jo otrreizējā tirgū nonāk tās videokartes, kuras iepriekš tika izmantotas kriptovalūtu “rakšanā”. Iespējams, zinot par gaidāmo CPU cenu pieaugumu un esošo GPU cenu kritumu, ir laiks sakomplektēt savu videospēļu datoru, kas varētu būt izdevīgs darījums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    21.07.2022 09:28

    Tas izskatās pēc lielā un varenā Intlel norieta….

    Reklāma