Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēdējo divu gaidu laikā kriptovalūtu “racēji” iztērējuši 15 miljardus dolāru videokaršu iegādei

    Jaunākie raksti

    Parādījusies informācija par to, cik 2020. un 2021. gadā varētu būt iztērējuši kriptovalūtu ģenerētāji videokaršu iegādei, kas sasniedz aptuveni 15 miljardus dolāru.

    Pēc lielā kriptovalūtu cenu uzplaukuma iepriekšējos divos gados, nav nekāds noslēpums, ka lielu daļu no jaunajām videokartēm iegādājās tieši ar šo nozari saistītie cilvēki. Kaut arī skaitļi tiešām ir aptuveni, tiek lēsts, ka vismaz viena no desmit videokartēm bija paredzēta kriptovalūtas “rakšanai”. It kā tas neliekas liels skaits, tomēr uz šobrīd pasaulē esošo deficītu pēc dažādām komponentēm, pārdotās vienības sasummējas, kā arī vispār ir jautājums, kā šiem cilvēki izdevies iegūt videokartes.

    Reklāma

    Protams, tā ir tikai komponenšu vērtība, neskaitot gan patērēto elektrību, dažādus jaudas devējus, turētājus un citas saistītās lietas, kas nepieciešamas kriptovalūtu pasaulei un tās radīšanai. Tātad ļoti daudz tehnoloģiju, kas nepieciešamas digitālās valūtas radīšanai un lielām izmaksām. Iespējams, ka šī brīža kriptovalūtu vērtības krituma dēļ nākamo paaudžu videokartes būs vieglāk pieejamas parastajiem pircējiem un interesentiem.

    Šie vērtību un daudzuma apmēri tiešām liek domāt par to, cik tad enerģijas tiek patērētas, lai darbinātu dažādas jaudīgas datoru komponentes, un to ietekmi uz vidi. Te nav runa tikai par kriptovalūtām, bet gan mūsu, kā ikdienas lietotāju, paradumiem un nepieciešamību.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.06.2022 12:26

    “Jaudīgās datoru komponentes” ne jau visu laiku ēd elektrību spaiņiem. Tās pašas videokartes parastā biroja darba laikā u.c. gadījumos, kad nav jāgriež sarežģīta 3D grafika (vai jāatbalsta finansu piramīdas), tērē 5…20% no sava maksimāli iespējamā patēriņa

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    22.06.2022 19:56

    (redacted)

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    bobis
    23.06.2022 17:07

    Rimi bida finansu piramidas caur saviem laimestiem, itka esi laimejis, bet tomer neesi laimejis, esi vienkarsi starp tiem laimigajiem, kas turpina piedalities loterija un ja jau esi atnacis, meginas kaut ko pardot par lielu naudu, ja nevari uzreiz nopirkt tad uz kreditu. Taksto uzmanieties.

    bobis
    23.06.2022 17:11

    Tads laimesta tips mani attaicinaja uz jurmalas viesnicas viena maza aizmugures telpa.

    Reklāma