Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu Geely rada jaunu “dzīvesstila” elektroauto zīmolu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu autokoncerns Geely paziņojis par jauna elektroauto zīmolu “Radar”. Šī zīmola auto būs tā saucamās “dzīvesstila” mašīnas – paredzētas cilvēkiem, kuriem patīk dažādas aktivitātes ārpus pilsētas robežām. Uzņēmuma pārstāvji jau nodemonstrējuši pirmo “Radar” zīmola mašīnu – tas būs elektriskais pikaps “RD6”.

    Pagaidām nav runu par mašīnas cenu, taču ķīnieši sola vismaz 600 kilometrus ar vienu uzlādi. Jaunais zīmols darbosies neatkarīgi no mātesuzņēmuma, attīstot pašiem savu R&D centru, kā arī rūpnīcu, taču tas tik un tā saglabāsies kā daļa no Geely koncerna. Tas nozīmē, ka “Radar” varēs smelties lietas no Geely un arī otrādi. Par pašu mašīnu pagaidām zināms maz, vien tas, ka būs pieejamas versijas ar vienu un diviem elektromotoriem, priekšējo bagāžnieku (frunk), elektrības spraudņiem kravas kastē, kā arī vērā ņemamu kravnesību, taču konkrēti dati vēl nav nosaukti.

    “Radar” jaunais CEO Lins Šinkvans prezentācijas pasākumā norādīja, ka mātesuzņēmums šajā segmentā redz milzīgu potenciālu gan vietējā Ķīnas, gan arī ārzemju tirgū. “Optimistiskas aplēses liecina, ka ap 2030. gadu Ķīnā varētu pārdot 3 miljonus pikapu gadā. “Arvien vairāk cilvēku pievēršas aktīvākam, veselīgākam dzīvesstilam, savā ikdienā iekļaujot aktivitātes ārpus pilsētas. Arī valsts samazina ierobežojumus pikapiem pilsētās. Visi šie fakti sniedz pamatotas cerības, ka pikapu tirgus tikai augs,” stāsta jaunā elektroauto ražotāja vadītājs intervijā Reuters.

    Ķīnā pikapus parasti izmanto lauksaimnieki, turklāt daudzviet pilsētās šis transporta veids ir aizliegts vai ievērojami ierobežots. Pēdējo gadu laikā ierobežojumi mazinājušies, un pikapi ielaisti atsevišķu pilsētu atsevišķās zonās. Pekina mudina turpināt ierobežojumu mazināšanu.

    Jaunais “Radar” zīmols uz ceļiem Ķīnā nonāks jau šā gada pēdējā ceturksnī, bet nebūtu jāšaubās, ka ķīniešiem ir ambīcijas laika gaitā ierasties Ziemeļamerikas tirgū, kas ir pasaulē lielākais pikapu tirgus. Tur konkurence būs krietni lielāka. Nav izslēdzama paplašināšanās Eiropas virzienā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    16.07.2022 10:42

    Krievu auto eksperti, kas ir sadarbojušies ar ķīniešu auto ražotājiem, saka ka pirmais iespaids ir nopietns, bet kopumā – tie ir slideni partneri, kas tā vien lūko kā uzmest. Auto esot no skata glīti, bet tas arī viss jo Eiropas auto iekšas nokopēt pagaidām neizdodas.

    Reklāma