Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo jaunajā elektroauto rūpnīcā Slovākijā ražos savus modernākos modeļus

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo pirms pāris nedēļām izziņoja vairāk nekā miljardu eiro vērtas investīcijas, lai Slovākijā uzbūvētu jaunu elektroauto rūpnīcu. Tā kļūs par pirmo jauno Volvo rūpnīcu Eiropā kopš 1965. gadā, bet 2026. gadā, kad Slovākijā sāksies darbs, tur ražos vismodernākos Volvo elektriskos modeļus.

    Paredzēts, ka Volvo drīzumā iepazīstinās ar jauno, speciāli elektroauto radīto SPA2 platformu, savukārt pēc 4 gadiem Slovākijā jau tiks ražotas mašīnas, kas būs veidotas uz šīs platformas modernizētās versijas. Volvo pārstāvji uzsver, ka laikā, kad sāksies ražošana, Slovākijā tiks saliktas tehnoloģiskas visadvancētākās Volvo mašīnas.

    Jauno platformu vispirms izmantos Volvo jaunais SUV flagmanis, kā arī Polestar 3 – sagaidāms, ka šie abi auto ražošanā nonāks jau šogad. SPA2 platformas attīstīšanu Volvo veiks kopā ar ķīniešu sadarbības partneriem no Geely, tāpat iesaistīsies arī Polestar un Lotus inženieri.

    Autoražotājs pagaidām neatklāj, kāda izmēra automašīnas paredzēts ražot jaunajā rūpnīcā. Tāpat Volvo vēl nav izlēmuši par elektromotoru un bateriju ražošanu uz vietas, taču, ja tiks pieņemts lēmums arī tos ražot Slovākijā, tad Volvo ir iespējas paplašināties. Autoražotāja pārstāvji norāda, ka jaunā rūpnīca ir lieliska iespēja izmantot pašas jaunākās, modernākās tehnoloģijas autobūvē.

    Tuvāko mēnešu laikā tiek sagaidīts jaunais Volvo flagmanis, kas būs pilnībā elektrisks un aizvietos XC90. Tas jau izmantos jauno SPA2 platformu, kā arī būs pirmais modelis ar nosaukumu, proti, Volvo ierasto burtu un ciparu kombināciju aizvietos modeļa nosaukums. Pagaidām jaunā flagmaņa nosaukums gan nav zināms, lai gan neoficiāli izskan versija, ka tas sauksies “Embla”, atsaucoties uz skandināvu mitoloģiju, kur “Embla” bija pirmā sieviete. Autoražotājs šim nosaukumam ir pieteicis prečuzīmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma