Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB brīdina uzņēmumus par viltus personu intervēšanu, izmantojot sejas viltošanas tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Par visai interesantu situāciju ASV darba tirgū ziņojusi FIB, jo tā norāda uz potenciālo iespēju, ka kandidāti attālinātajās intervijās izmanto sejas viltošanas jeb deepfake (latviski dziļviltojums) tehnoloģiju, kas ļauj uzdoties par citu personu.

    Šis vairāk šobrīd skar tieši IT un finanšu jomas, jo tur ir liels darbinieku iztrūkums, kā arī intervijas pēdējos gados pārsvarā notiek attālināti, kas ļauj izmantot šādu krāpšanos. Principā cilvēku mērķis, kuri izliekas par citu personu, ir vēlme iegūt noteikto pozīciju, lai pēc tam piekļūtu dažādai informācijai, kuru izmantot ļaunprātīgos nolūkos, kā arī nozagt naudu no uzņēmuma. Papildu tam, tie var būt cilvēki, kuri, piemēram, vēlas sev atalgotu darbu dolāros, kas varētu būt aktuāls Krievijas iedzīvotājiem.

    Reklāma

    Lai veiktu savu sejas viltošanu, intervējamais vai nu nozog no cita cilvēka fotogrāfijas vai tās atrod internetā, un ar deepfake tehnoloģiju izveido sev jaunu seju. Tāpat tiek iegūta informācija, lai veidotu uzticamu personas tēlu. Intervijas laikā viltvārži mēdz arī mainīt balsi, lai vēl vairāk sevi pasargātu no atklāšanas.

    Pagaidām gan nav pieejama konkrēta informācija, vai šādi gadījumi jau ir fiksēti intervijas laikā, tomēr FIB norāda, ka personāla speciālistiem jābūt uzmanīgiem, un noteikti jāseko līdz saviem intervējamiem. Pamanot kādas nesakritības starp audio un video, kā arī dīvainu video, vajag skeptiski uztvert notiekošo situāciju. Vēl viens lielisks piemērs, kādas iespējas mums var sniegt tehnoloģijas, tomēr ne vienmēr labā veidā. Es personīgi pat tik tālu nevarētu aizdomāties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma