Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla elektrību uzkrājošās baterijas aizstās pēdējo Havaju salās oglēm darbināto spēkstaciju

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Tesla drīzumā uzstādīs vienu no saviem lielākajiem enerģiju uzkrājošo bateriju parkiem Havaju salās, aizstājot pēdējo ar oglēm darbināto spēkstaciju.

    Havaji mērķē līdz 2045. gadam pāriet pilnībā uz zaļās enerģijas izmantošanu, un jau šobrīd tām ir viens no augstākajiem saules saražotās enerģijas rādītājiem uz vienu iedzīvotāju. Lai turpinātu ceļu uz savu mērķi, ir nepieciešami papildu risinājumi, jo saule šeit nespīd 24 stundas diennaktī. Tāpēc palīgā nāks Tesla Megapack enerģiju uzkrājošās baterijas. Līdz šim Tesla jau bija palīdzējusi ar dažādiem risinājumiem Havaju salām, un tagad tiks palaista jauna akumulatoru sistēma, kā arī virtuālā enerģijas ražotne.

    Reklāma

    Havaji gadījumā parks spēs uzkrāt līdz pat 565MWh uzstādītajās 158 Megapack baterijās. Tas tiks panākts pa dienu ar saules saražoto enerģiju uzkrājot, bet pēc tam pēcpusdienā palaižot atpakaļ elektrosistēmā, un šādā risinājumā Tesla produkti sevi ir pierādījuši pietiekami labi. Sagaidāms, ka jauno enerģijas krātuvi palaidīs šī gada septembrī.

    Šī sistēma darbosies kā rezerves enerģijas krātuve tajos brīžos, kad salā pazudīs centrālā elektrības padevi. Šis ir viens no Tesla lielākajiem projektiem šajā produktu grupā, bet līdz šim lielākais ir 730MWh projekts, bet nākotnes plānos ir arī 1GWh liela krātuve.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    30.06.2022 12:18

    Skatoties Nordpool elektrības cenu datus jādomā, vai LV nevajadzētu iepirkt vilciena sastāvu ar Teslas baterijām un kursēt turpu šurpu uz Igauniju. EST zemākā cena par MWh ir 33,38 eur, kamēr LV 251,89 eur.
    Uzlādē EST par 33,38 eur un pārdod LV par 251,89. Vai arī pat nebraukt uz LV un pārdot turpat EST par dienas augstāko cenu 479 eur. :D Ar tādām cenu starpībām tas ir ļoti rentabls pasākums.

    Kkā tā
    30.06.2022 15:11
    Reply to  Skābene

    Ir bijis jūnijā arī Latvijā tādas cenas, bet vai pa to stundu kaut ko uzlādēsi – tas cits jautājums. Bet jā, varbūt drīz nevis ar kanniņām brauksim ekskursijā uz Est vai Lt, bet ar power bankām 😂

    aizmirstība?
    30.06.2022 13:30

    elektrību uzkrājošās baterijas
    – vai tur neder vārds “akumulatori”?

    bobis
    30.06.2022 14:39

    Havaju salas ka zinams, drosiba zema limeni. Kads nejaus piedzivojumu mekletajs, vai to grupa var nospert paris batarejas un pardot tas melnaja tirgu, viens tur uzperkams apsargs ar lukturiti staiga, parejie dzer kokteilus. Kurs gan nevelas elektro auto, kas pats uzladejas un nav jauzlade ar uzlades punktu.

    Rudolfs
    30.06.2022 16:00
    Reply to  bobis

    Pilnīgi saprātīgi augstsprieguma baterijas mēģināt nozagt.

    Reklāma