Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes 2025. gadā pārtrauks A un B klases ražošanu

    Jaunākie raksti

    Vācu medijs Handelsblatt, atsaucoties uz avotiem kompānijas iekšienē, ziņo, ka vācu autoražotājs Mercedes 2025. gadā pārtrauks ražot savus mazākos modeļus, proti, A un B klasi. Medija rīcībā esošā informācija liecina, ka Mercedes valde pieņēmusi lēmumu pārtraukt ražošanu, kad aktuālās paaudzes modeļu dzīvescikls noslēgsies.

    Aktuālās paaudzes A klase tika ieviesta 2018. gadā un tās ražošana pilnā apjomā turpināsies līdz 2025. gadam, bet turpinājuma vairs nebūs. Tieši tas pats notiks ar B klasi. Lēmums saistīts ar Mercedes vēlmi palielināt pilnībā elektrisku modeļu skaitu, vienlaikus piedāvājot vairāk luksusklases modeļu, kas ražotājam nes lielāku peļņu no katras pārdotās vienības.

    Reklāma

    Vācu autoražotājs gan pilnībā nepametīs kompaktklases tirgu, savu uzmanību koncentrējot modeļiem, kas nomainīs šobrīd aktuālos CLA, GLA un GLB modeļus. Prognozējams, ka šo modeļu pēcteči būs pilnībā elektriski jau nākamajā paaudzē. Par Mercedes plāniem samazināt modeļu piedāvājumu kompaktklases segmentā tika baumots jau iepriekš, autoražotājam cenšoties attīstīt plašu elektroauto piedāvājumu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma