Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna pieņēmusi likumus, kas nekvalificētiem influenceriem liegs runāt par likumiem un medicīnas jomu

    Jaunākie raksti

    Ķīnas valdība pieņēmusi jaunus ierobežojumus, kuri kontrolēs to, par kādu saturu varēs runāt digitālā satura autori, kas sevī iekļauj medicīnas, finanšu jomu un dažādus valstī pieņemtos likumus.

    Lielos vilcienos influenceri nedrīkstēs runāt par augstāk minētajiem tematiem, ja vien viņi nevarēs pierādīt atbilstošo kvalifikāciju. Tomēr pieņemtajos likumos nav minēts, kā tiks noteikta atbilstošā kvalifikācija. Taču šie nav vienīgie ierobežojumi un aizliegumi, jo kopumā pieņemts 31 noteikums. Protams, šāda satura autori nevarēs runāt sliktu par Ķīnas politisko iekārto, bet var izcelt sociālisma labās puses.

    Reklāma

    Tāpat influenceri nedrīkst runāt par Ķīnas ierobežojumiem brīvajam tirgum. Interesanti, ka nedrīkstēs attēlot savu ekstravaganto dzīvesveidu, kas sevī iekļauj arī liela naudas daudzuma attēlošanu kopā ar luksusa zīmolu lietošanu. Ierobežojumi skar arī nebadzīgāko  sabiedrības slāņu noniecināšanu un ēdiena izniekošanu, kas 1,4 miljardu valstī varētu būt visai karsts temats.

    Šo visu uzmanīs un kontrolēs 50 000 interneta policistu, kā tos varētu dēvēt, jo Ķīnā ir speciāli izveidots departaments un kontroles mehānismi, lai pārbaudītu digitālo saturu. Interesanti, ka ierobežojumi skar ne tikai dzīvus digitālā satura veidotājus, bet arī ar mākslīgo intelektu veidotās ziņās. Principā Ķīna vēlas kontrolēt arī robotus, un ir skaidrs, ka cenzūra sit ļoti augstu vilni, taču komunismā viss ir iespējams.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Munins
    28.06.2022 11:15

    Ķīnā nav komunisma, bet ir autoritārais kapitālisms.

    Skābene
    28.06.2022 11:35

    Par medicīnas jomu 100% atbalstāma iecere, jo arī mums netrūkts ekspertu, kas propogandē Covida ārstēšanu ar prettārpu zālēm, vai dzen sviestu par molekulāri strukturēta ūdens ārstnieciskajām īpašībām! :D
    Likumi var patikt, var nepatikt un katram jābūt iespējai izteikties!

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Biteme
    28.06.2022 12:01
    Reply to  Skābene

    Jā, nenoliedzami. Un vēl šo likumu varēs attiecināt uz personu, kas pastāstīs pret galvassāpēm līdzējušas saburzītu piparmētru paostīšana. Kā vienmēr, ar to pašu nazi var gatavot ēdienu un arī sagriezt cilvēkus gabalos.

    Valters
    28.06.2022 14:18
    Reply to  Biteme

    Jā, nu piparmētru ostīšana jau diži neatšķiras no lūgšanās

    Biteme
    28.06.2022 15:31
    Reply to  Valters

    Nu, ļaunuma no piparmētrām noteikti mazāk kā no reliģijas….

    Valters
    28.06.2022 15:42
    Reply to  Biteme

    Fair enough

    Ups
    28.06.2022 12:23
    Reply to  Skābene

    Nu,tā ir ,bet radīt vairākas problēmas ,ka piemēram kādas politiskās partijas tikt pievielkts ļoti stringi…
    Pašam cilvēkam jābūt pietiekoši sapratīgam spētu analizēt informāciju.

    Krotow
    28.06.2022 16:05

    Gandrīz visam šoreiz piekrītu. “viena tante teica” medicīnas jomā var beigties fatāli un un nereti arī tā beidzas. Bezgaumīga zīmēšanās civilizācijai kopumā arī nav ieguvums. Par likumiem var pastrīdēties.

    KKTK
    28.06.2022 16:28

    Teksta beigās par to neizrādīšanos, piemēram, Norvēģiem (ar viņu Janteloven) ir nākušas tikai par labu.

    bobis
    28.06.2022 17:27

    To ka nevares interneta publiska vide platities ar savu naudigumu un noniecinat nabadzigos, verteju pozitivi.

    bobis
    28.06.2022 17:35

    Bet ja mes nekritizetu medicinu, joprojam staigatu covida maskas, pirktu dargas vakcinas un maskas obligata karta, ja nekritizetu likumus, butu iejugti paradnieku juga ka zirgi, obligata karta.

    Krotow
    28.06.2022 20:42
    Reply to  bobis

    Redz, ja mirstība no kovida bez vakcinēšanās būtu nevis 10%, bet 50% un vairāk un Rīgas reģiona mirušos to pārāk liela skaita dēļ kaut kur laukos ap Salaspili būtu jāglabā tranšejās, alternatīvi apdāvinātie aizmirstu par rododendriem un pirmie aizskrietu vakcinēties. Nākamreiz var nepaveikties. Tos vecākus, kuri ignorē mazuļu difterijas potes, uzskatu par noziedzniekiem.

    Reklāma