Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” tuvāko gadu laikā varētu saskarties ar darbinieku trūkumu

    Jaunākie raksti

    Ņemot vērā darbinieku sūdzības par strādāšanas apstākļiem kompānijā “Amazon”, nav nekāds brīnums, ka šo darba vietu neuzskata par medusmaizi un cilvēki pārāk neraujas tur strādāt. Vienlaikus baumu līmenī nupat paklīdusi ziņa, ka “Amazon” līdz 2024. gadam, visticamāk, sāks pietrūkt darba roku ASV noliktavās.

    Šīs baumas izplatījušās, pateicoties nopludinātai uzņēmuma iekšējai piezīmei. Bez bažām par darbinieku trūkumu tuvākajos gados tajā ietverts arī 2021. gadā veikts iekšējais pētījums, kura rezultāti liecina par draudošu krīzi nodarbinātības jomā, kas “Amazon” skars ātrāk un pamatīgāk nekā citus uzņēmumus.

    Reklāma

    “Amazon” arī mudināts veikt pasākumus, lai novērstu turpmāku strādājošo iztrūkumu, piemēram, palielinot algas un automatizācijas līmeni noliktavās. Savukārt, ja “Amazon” šajā ziņā neplāno nekādas lielās izmaiņas, sagaidāms, ka līdz 2024. gadam tas varētu saskarties ar darbinieku trūkumu.

    “Amazon” pārstāvis gan apgalvo, ka nopludinātais dokuments neesot īsti precīzs un neatspoguļo faktisko situāciju, piebilstot, ka, piemēram, uzņēmuma noliktavā Fīniksā  interesenti joprojām aktīvi izrāda vēlmi pieteikties darbā.

    Jāpiezīmē, ka “Amazon” ir otrs lielākais privātais darba devējs ASV. Uzņēmums pērnā gada rudenī paziņoja par plāniem pieņemt darbā 125 000 darbinieku, taču norādīts, ka tie lielākoties aizstāj atlaistos vai no darba brīvprātīgi aizgājušos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma