Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon attīstības ēnas puse – par 20% auguši negadījumi darba vietā

    Jaunākie raksti

    Pandēmijas laiks ļāvis e-komercijas un loģistikas gigantam Amazon vēl vairāk audzēt savus pārdošanas un darba apjomus, tomēr tas veicinājis to, ka audzis noliktavā strādājošo darbinieku traumu skaits.

    Salīdzinot 2020. gadu ar 2021. gadu, nelaimes gadījumu skaits Amazon noliktavās audzis par 20%, sasniedzot gandrīz 40 000 gadījumu. Tie sastāda 49% no visiem negadījumiem ASV noliktavas darbinieku starpā, kas ļauj novērtēt šo valsts mērogā. 89% no šīm reizēm darbiniekiem neļāva normāli turpināt darbu vai arī nācās to izlaist vairākas dienas. Īpaši tas bija izteikts tajās noliktavās, kuras ir vairāk automatizētas, apgāžot Amazon teikto, ka tieši modernajās noliktavās darba drošība ir augstāka. Vidēji uzņēmuma noliktavā strādājošo cilvēku atlabšanai pēc darba traumām bija nepieciešams par 19 dienām vairāk nekā citu noliktavu speciālistiem.

    Reklāma

    Kā norāda Amazon, tad pieaugušais negadījumu skaits ir saistīts ar to, ka pandēmijas laikā strauji auguši sūtījumu apjomi, līdz ar to darbā pieņemti ļoti daudz jaunu darbinieku. Tomēr kā norāda analīze, tad jau no 2017. gada uzņēmuma noliktavas darbinieku traumu skaits ir audzis, izņemot 2020. gadu. Līdz ar to tas nenorāda labu par Amazon, taču ir zināms, cik ļoti uzņēmums koncentrējas uz darba efektivitāti un darba ātrumu, kas cilvēkus principā padara par robotiem. Šī informācija tomēr liek pārdomāt to, cik gan tālu var iet pasaules brīvais tirgus un kapitālisms, tomēr neizskatās, ka šie negadījumi ietekmētu e-komercijas giganta biznesu.

    Protams, Amazon norāda, ka zina šīs problēmas, un tās mērķis ir kļūt par drošāko darba vietu saviem darbiniekiem, taču skaitļi no 2017. gada pagaidām norāda uz pretējo.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    15.04.2022 12:37

    Varbūt citās noliktavās pēc līdzīgām traumām, darbinieki turpinātu darbu.

    pffe
    15.04.2022 20:53
    Reply to  hmmm :)

    Nedzen. Pats tur esmu stradajis un redzejis kā dūda nokrīt pa trepēm un turpina strādāt, lai varētu izpildīt “targetu”.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    16.04.2022 01:31

    Tik daudz traumu viena nerda dēļ :(

    Last edited 2 years ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Reklāma