Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa uzņēmums “Astra” atkal piedzīvo neveiksmi, cenšoties orbītā nogādāt NASA satelītus

    Jaunākie raksti

    Kā pa kalniem iet kosmosa startapam “Astra”. Februārī uzņēmuma pirmā komerciālā misija beidzās neveiksmīgi. Tikmēr martā šis mērķis sasniegts bez lielām kļūdām. Taču pirms pāris dienām “Astra” atkal piedzīvoja neveiksmi, cenšoties orbītā nogādāt NASA satelītus, ar kuriem bija paredzēts ievākt datus par laikapstākļiem.

    Šī uzņēmumam bija jau kopumā piektā neveiksme. Šoreiz nesējraķetei “LV0010” neizdevās nokļūt orbītā, jo galvenais posms izslēdzās ātrāk nekā paredzēts. “Astra” pauž nožēlu par notikušo un norāda, ka vēlāk sniegs plašāku un detalizētāku informāciju par kļūdām.

    Reklāma

    Šī misija bija daļa no NASA projekta, kura mērķis ir nogādāt orbītā sešus TROPICS CubeSat tipa laikapstākļu satelītus. Šie zemo izmaksu satelīti tika izstrādāti, lai palīdzētu NASA labāk sekot līdzi tropisko vētru attīstībai. Kosmosa aģentūra par šo neveiksmi ir vīlusies, taču pauž optimismu un uzskata, ka no kļūdām mācās un inovāciju dēļ ir jāuzņemas risks.

    Arī “Astra” iepriekšējā misija bija neveiksmīga, zaudējot četrus CubeSat satelītus, tostarp trīs no universitātēm. Uzņēmums toreiz vainoja programmatūras kļūdas. Jaunam uzņēmumam neveiksmes nav nekas neparasts, taču “Astra” tas jau sāk kļūt par ieradumu. No septiņiem mēģinājumiem sasniegt orbītu pieci bijuši neveiksmīgi, pie kā uzņēmums vaino gan dzinēja problēmas, gan kļūdas programmatūrā un vadībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    14.06.2022 22:52

    Varbūt ka jābeidz māžoties ar raķetēm un jāpāriet uz veco, labo lingu? :)

    https://www.extremetech.com/extreme/334053-nasa-to-test-giant-centrifuge-for-space-launches

    Reklāma