Web Analytics
More
    Reklāma

    Ziņots, ka “Telegram” lietotāju datus nodod Vācijas iestādēm

    Jaunākie raksti

    “Telegram” no citām ziņapmaiņas lietotnēm ir izcēlusies ar lietotāja privātuma aizsardzību un rūpēm par datu drošību, ko apliecina pilnīga datu šifrēšana. Par to mēs arī esam gari un plaši rakstījuši iepriekš. Vienlaikus saskaņā ar nesenu “Der Spiegel” ziņojumu –  uzņēmums pakļāvies Vācijas federālo izmeklētāju spiedienam un nodevis lietotāju datus lietās, kas saistītas ar terorismu un vardarbību pret bērniem.

    Ziņojums vēsta, ka “Telegram” nodevis atsevišķu lietotāju datus Vācijas Federālajam kriminālpolicijas birojam, kas tos pieprasījis. Informācija bija nepieciešama par lietotājiem, kurus tur aizdomās par teroristiskām darbībām un vardarbību pret bērniem. Ziņojumā teikts, ka Vācijas Federālā Iekšlietu ministrija ir pieprasījusi “Telegram” sadarboties izmeklēšanā, kur iesaistīti noziedzīgi grupējumi, kas izmanto lietotni savstarpējai saziņai.

    Reklāma

    “Telegram” līdz šim ir apgalvojis, ka nekad nevienam, tostarp valdībām, nav devis piekļuvi lietotāja datiem. Vienlaikus uzņēmums atzīmē, ka var nodot lietotāju datus “tikai tad, ja problēma ir pietiekami nopietna un universāla, lai izturētu vairākas dažādas tiesību sistēmas visā pasaulē.” Tāpat “Telegram” konfidencialitātes politikā teikts, ka uzņēmums var atklāt lietotāja IP adresi un tālruņa numuru valdības iestādēm, ja saņems tiesas orderi. Līdz šim gan tas nekad nav noticis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.06.2022 13:42

    Virsraksts jālabo uz “Ziņots, ka “Telegram” pedofīlu un teroriostu datus nodod Vācijas iestādēm”

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Pēteris
    08.06.2022 18:02
    Reply to  Skābene

    “iespējamo teroristu” – jo gan jau ka līdz pierādījumu savākšanai nav iespējams apsūdzēt lietotājus.

    Reklāma