Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks saviem “Tesla” un “SpaceX” padotajiem pieprasa uz pilnu slodzi strādāt ofisā

    Jaunākie raksti

    Kamēr daudzi uzņēmumi visā pasaulē ļauj strādāt, ja ne pilnībā attālināti, tad vismaz noteikuši hibrīda darba režīmu, izskatās, ka Īlonam Maskam šajā jautājumā ir pavisam cita nostāja. Viņš e-pastā “Tesla” darbiniekiem uzstādījis sava veida ultimātu – vai nu strādājiet vismaz 40 stundas nedēļā no galvenā biroja vai arī pametiet uzņēmumu. Šāds pats scenārijs droši vien sagaidīs arī “SpaceX” darbiniekus.

    Masks “Twitter” arī nekavējās apstiprināt, ka šajā jautājumā nejoko. Viņš skaidro, ka, jo augstākā amatā atrodies, jo biežāk tev jābūt klātesošam. Šajā ziņā “Tesla” un “SpaceX” vadītājs norādīja, ka krīzes brīžos daudz laika pavadījis savās rūpnīcās, pat gulējis tur, lai darbinieki redz, ka vadītājs ir kopā ar viņiem un strādā pie kopīga mērķa. Masks uzsver, ka, ja nebūtu tā rīkojies, tad viņa uzņēmumi jau sen būtu bankrotējuši. Tā kā komandas klātesamība, viņam acīmredzami ir ļoti svarīga, to tagad kā obligātu prasību arī īstenos. Protams, ja darbiniekam šajā ziņā radusies ārkārtas situācija, tikšot izskatīts pieprasījums strādāt attālināti.

    Tā kā Īlons Masks arī gatavojas iegādāties “Twitter”, šī uzņēmuma darbinieki jau pauduši bažas par nevēlamām izmaiņām darba vietā un piespiedu strādāšanu klātienē.

    Maska stingrā nostāja attiecībā uz attālinātu darbu ir krasā pretrunā ar vairākiem citiem lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, piemēram, “Facebook”, “Twitter”, “Salesforce”, kas ļauj visu laiku vai vismaz daļu nedēļas strādāt attālināti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AC/DC
    02.06.2022 18:46

    2. Rindkopa ‘Viņš skaidro, ka, jo vecāks, esi, jo biežāk tev jābūt klātesošam.’ Nevis vecāks, bet ar augstākstāvošu amatu (senior).

    Un ‘Masks uzsver, ka, ja nebūtu tā rīkojies, tad “SpaceX” jau sen būtu bankrotējis’. Viņš to teica par Teslu, ne Spacex…

    digitalk
    03.06.2022 14:56
    Reply to  AC/DC

    If I had not done that, SpaceX would long ago have gone bankrupt.

    kur te rakstīts par Teslu?

    jhjhj
    02.06.2022 21:45

    nabadzinji, jaiet uz darbu. es stradaju visus covid vilnjus klātienē.

    Gundars
    03.06.2022 00:13

    Nu ir jau atšķirība vai tu taisi kaut kādu digitālu drazu facebukam un tviterim vai strādā kā inženieris pie taustāmām lietām. Es nu nepaļautos uz mājražotāju inženieru saražotiem auto un kur nu vēl kosmosa tehnoloģijām.
    Māžošanās ar, tipa strādāšanu, mājās tomēr būs jābeidz.

    ggggg
    03.06.2022 14:02

    Šoreiz piekrītu Elonam. Tiesa, tas “40h *minimum*” izklausās skarbi.

    digitalk
    03.06.2022 14:58
    Reply to  ggggg

    tas izklausās “nemēģiniet ierasties pusstundu vēlāk un aiziet pusstundu ātrāk”.

    davix
    03.06.2022 15:36

    Vienmēr sabiedrībā būs daļa cilvēku, kuriem iedodot zināmu brīvību, viņi to sāks nekaunīgi “izmantot”. Žēl, ka tikai dēļ šiem pāris cilvēkiem pieņem lēmumus, kas skar pēc tam visus pārējos godprātīgos. Bet tas jau laikam parāda paša vadītāja kompetenci/nekompetenci tikt galā ar šādiem jautājumiem. Acīmredzot Maska kungam tas nav bijis pa spēkam.

    digitalk
    04.06.2022 08:17
    Reply to  davix

    kaut kur dzirdēts meldiņš — mēs jau neko, mēs labie, tikai dažas melnās avis gaisu jauc, bet ļaunais un nekompetentais priekšnieks liek strādāt par visu algu no-līdz… :`-(

    Reklāma