Web Analytics
More
    Reklāma

    Videokaršu cenas Eiropā tuvojas ieteicamajām mazumtirdzniecības cenām

    Jaunākie raksti

    Nu jau kādu laiku padzīvojušās Nvidia RTX Ampere un AMD RDNA 2 videokaršu cenas pēc divu gadu vājprāta sākušas pietuvoties ieteicamajām mazumtirdzniecības cenām pat Eiropā. Lieliem priekiem gan nav pamata, jo tas nenotiek vienlaikus visās Eiropas valstīs.

    3DCenter pētījumā atzīts, ka jaunu videokaršu cenas sākušas pietuvoties ieteicamajām mazumtirdzniecības cenām.

    Reklāma

    Avots: 3DCenter

    Nvidia RTX 3000 videokaršu cenas ir vidēji 6% virs ieteicamās mazumtirdzniecības cenas, AMD RX 6000 sērijai tās ir tikai 2% virs ieteicamās mazumtirdzniecības cenas. Bet jau atkal – tas ir ne visās Eiropas valstīs.

    Tādas videokartes kā Radeon RX 6500 XT un RX 6600 XT atrodamas pat 19% zem ieteicamās cenas. RX 6900 XT ir aptuveni 12% zem ieteicamās cenas, bet RX 6800 un RX 6800 XT pārsniedz ieteicamo cenu attiecīgi par 22% un 35%.

    Nvidia pasaulē tikai GeForce RTX 3090 esot atrodama zem ieteicamās cenas, pārējie augsto plauktu modeļi (RTX 3080, RTX 3080 Ti) un vidējā klase (RTX 3070, RTX 3070 Ti) ir kaut kur 5% līdz 12% robežās virs ražotāja ieteiktās cenas.

    Avots: 3DCenter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    01.06.2022 15:36

    Latvānija, laikam ir īpaša vieta uz pasaules… Jo pie mums kādas bija cenas Februārī-martā, kad 160-140% robezā bija vidējais tirgus uzcenojums, tāds joprojām ir un po uzņemumiem, ka jau kādu laiku ir zem 110%…. Iepirkts ta ir pa dārgo, tāpēc bodes Latvijā makslīgi tur šo cenu(zinu jo sekoju līdz jo vēlos iegādaties kādu no šiem gpu, bet ne jau pa šīm cenām) Patlaban cenas tādas 3060Ti – 630€ 3070 – 720€ 3070Ti – 820€ Un te es runaju par atpazīstamiem iveikaliem, kur ir kāds segums un reputācija, nevis visvisādi noname kuri strādā uz poļu noliktavu, savu naudu grūst iekšā negrib lai savu inventūru turētu uz vietas, tāpēc javeic 100% priekšapmaksa un tad gaidi, vai apčakarēs tevi vai nē. Protams cenas ir labākas ne kā tās bija janvārī-Februārī, bet realitatē eiropā tās ir par 100-150€ lētakas, varētu jau kautkādā de amazonē paņemt no asus, msi vai gigabyte oficialā veikala pa tiem 100€ lētak, bet ja nu vajadzēs kaut ko garantijā, tad jāmaksa par šippingu, jāapdrošina lai nepazūd(savādāk pieaugs kājas), jāsūta u.t.t. kas ir čakars gan laikā gan naudā, ne kā uz vietas aiznes un lai firma čakarējas. :) Un NĒ! tas nav iegansts lai šeit kartes uz vietas maksātu vairak! Jo… Read more »

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    Usinss
    01.06.2022 17:05
    Reply to  Kristaps

    Ja nemaldos, ražotājam ES teritorijā aizligts atteikt garantiju, piemēram, ja V”acijā pirkts, bet nes uz garantiju LV. Bija tāda regula pieņemta….

    Biteme
    01.06.2022 18:15
    Reply to  Usinss

    Regulu studijā!
    Es gan teiktu, ka viss atkarīgs no ražotāja un pārdevēja politikas – tie var dot iespēju saņemt atbalstu jebkurā ES valstī, kurā tie darbojas, neatkarīgi no valsts kurā veikts pirkums.

    ja ražotājs vai tirgotājs to nenodrošina, tad vispārīgā gadījumā ir jākontaktējas ar to, jāpiesaka garantijas gadījums un jālūdz lai apmaksā sūtīšanas izdevumus, pirms vai pēc izsūtīšanas, kā nu jūs vienosieties.

    It is up to the seller to bear his costs because the application of the legal guarantee of conformity must be free of charge for the consumer. EU legislation clearly indicates that free of charge refers to the necessary costs incurred to bring the goods into conformity, particularly the cost of postage, labour and materials.

    Reinis Rozitis
    01.06.2022 17:05
    Reply to  Kristaps

    > oficialā veikala pa tiem 100€ lētak, bet ja nu vajadzēs kaut ko garantijā, tad jāmaksa par šippingu, jāapdrošina lai nepazūd(savādāk pieaugs kājas), jāsūta u.t.t. kas ir čakars gan laikā gan naudā, ne kā uz vietas aiznes un lai firma čakarējas. :)

    Neiet tomēr tā sāpe kaut kā kopā – it kā gribi lētāk, bet tad tomēr, lai kāds cits (firma) “čakarējas” pa brīvu..
    Tā parasti nekur nenotiek :)

    Krotow
    01.06.2022 18:17
    Reply to  Kristaps

    Ja gribi lai prece ir uz vietas, tad nāksies vien iiegādāties kādu partiju pa dargo. Kriptomurga ziedu laika tas laikam atmaksājās. Tagad nāksies vien nocenot vai cerēt uz muļķiem.

    Par “Latvāniju” prasās bans uz mūžu. Kristap?

    Kristaps
    02.06.2022 09:53
    Reply to  Krotow

    Sanāk, ka DUS scenārijs? Tirgus cena aug un uzreiz day1 mūsejie naski ceļ cenu, un lepni rāda ar pirkstu, ka tirgū cena aug…(tas nekas, ka degviela parasti 1-2mēn griezumā tiek iepirkta un uzglabāta tālākai distributācijai uz stacijām) Tatad ja šodien tirgū cena uzaug, tai labākajā gadījuma būtu jāsāk celties pēc 2-3ned…. Nevis nākamajā dienā.

    Bet kad cena jāmet nost jo tirgū kritums – tad redz ir lielais iegansts, iepirkuši ir pa dārgo tāpēc nevar mest cenu nost jo būs zaudējumi…

    Tā teikt kamēr atradīsies l.hi, kas pirks un uzturēs šo mākslīgi uzpūsto tirgu, tikmēr vietējas cenas turpinās būt debesīs.
    Un turpinam dzīvot šādā valstī kur visi viens otram pie pirmās izdevības iedur dunci mugurā lai gūtu savu labumu….

    P.S. Doma ir gan par GPU gan degvielu, kur cena aug, bet auto uz ceļiem nemazinās, arī darba dienā, kad visiem būtu jābūt darbā… ;) Jo pieradušas tās pakaļas sēdēt un resnēt.
    Es jau 8. mēnesi braucu ar sabiedrisko! 50€ abonomenta biļete vs 350€ degviela un amotizācija mēnesī ir pietiekama starpība! Un man nav problēmu pastaigāt ikdienā 30min uz vienu galu. VESELĪGI!

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    Biteme
    02.06.2022 17:30
    Reply to  Kristaps

    Tieši tā, DUS scenārijs. Gribi braukt – lej un maksā. Gribi parunāt par cenu – tas ir bezmaksas pakalpojums)

    Rudolfs
    02.06.2022 08:11

    Tās cenas vēljoprojām imo ir pārāk dārgas. Visticamāk jau drīz PS5 būs pieejams par pareizo cenu, kas vien jau ir sākuma GPU cenā. Man ir aizdomas, ka PC gaming uzvaras gājiens varētu tuvoties norietam, kad cilvēki sāks skaitīt cik maksā aktualizēt gtx1060/70 kartes.

    Kristaps
    02.06.2022 10:20
    Reply to  Rudolfs

    Nez vai tik drīz.. PS5 joprojām ir ‘eksluzīva’ prece jo sony nespēj saražot tik daudz, cik cilvēki vēlas dēl esošajiem čipu iztrūkumiem kas pleisim ir uz plates… Nav jau tā ka sony varētu mainīt uz plates esošās mikrenes un lodēt vnk citas kas ir pieejamas. Jo tomēr tas ir konkrēts modelis, kam jabūt vienādam.

    Eiropā MSRP bija jabūt
    399€ Digitālā
    499€ Diska

    Lielākajos eiropas tirgotājos visur ir ‘out of stock’ vai tur kur ir, piem. amazon de cena ir ap 700€ digitālajai versijai, vietējā LV tirgū pie 900€. Tatad ir divkārša cena un kamēr sony nesalabos savas piegādes neiepludinot tirgū x3, x4 vairāk konsoļu lai būtu pietiekama pieejamība, tikmēr tā arī nekur nekritīs un cena būs augsta.
    Šaubos, ka šogad uz ziemassvētkiem diži lētak varēs nopirkt PS5. Vismaz neizskatās, ka sony spēs pienācīgi daudz konsoļu uzražot un iepludināt tirgū.

    Varbūt nākamā gada -2023 otrā puse varētu būt cerīgāka cenas ziņā, t.i. ja neuznāks vēl kāda krīze pa vidu…

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    digitalk
    02.06.2022 16:19
    Reply to  Kristaps

    MSRP ir ražotāja veikalinga nodaļas no pirksta izzīsts cipars, kurš neko būtisku nenozīmē ārpus reklāmistu lielības loka. apmēram tik pat vērtīgs, kā izteicieni “efektīvākais veļas pulveris” vai “stiprākā CA līme”.

    Krotow
    02.06.2022 16:59
    Reply to  digitalk

    Kā kurā vietā. ASV tā ir preces cena bez konkrētā štata nodokļiem (tur katrā štatā ir savs PVN).

    digitalk
    02.06.2022 17:02
    Reply to  Krotow

    vārds suggested tirgus ekonomikā strādā ļoooti nosacīti. tā nav preces cena, tikai ražotāja fantāzija par tēmu “cik gan tas varētu maksāt, lai konkurentiem bail paliek”.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Rudolfs
    03.06.2022 11:04
    Reply to  digitalk

    Sony pārdod arī pa tiešo un normālās valstīs arī normāli izplatītāji pārdod konsoles par MSRP. Piemēram UK.

    digitalk
    03.06.2022 11:22
    Reply to  Rudolfs

    konsoles nav videokartes un Sony kartes neražo. tāpat tie nav “normāli” izplatītāji, bet “ar līgumu sasietām rokām” izplatītāji, kuri piekrituši tirgot par marketologu cenu apmaiņā pret Sony produktu piegādēm.

    labāk nosauc videokaršu ražotāju, kurš personīgi tirgo kartes par MSRP fantāzijas cenu.

    Kristaps
    03.06.2022 15:43
    Reply to  digitalk

    Pag pag.. ražotājs zin cik viņam izmaksā uz kartes ešošās komponentes + darbs sākot no dizaina, beidzot ar ražotni. Pieņemsim cena būs ‘X’ tā ir pasšizmaksas cena. Ražotājs uzliek savu peļņu tā lai uzcepjot 100 vienības, sanāktu kompanijā algas visiem, nosegtu patēreto enerģiju un vēl būtu pozitīva bilance un tad šai receptei piemet vēl 10-20% pročus klāt tā teikt sūdīga scenārija bufferi (ko parasti peļņā pirmais sagādātājs ķēdītē pieliek un piedava šo cenu tev) un tā veidojas MSRP cena.
    Un jā msrp arī Eiropā ir bez pvn, jo katrai valstij tas ir savs.

    Protams ja līdz vietējam veikalu plauktam starpā ir 2, 3 vai pat 4 loģistikas firmeles, katrs paņem savu kumosiņu par prastu produkta forvardēšanu, tad protams galā gribot negribot ir jāliek cena augstāka un par msrp nevar būt ne vēsts..

    Un jā tā ir ‘rekomendetā’ cena jeb tāds atskaites punkts pircējam un veikalam par preces vertību. Savādak ja tev nav ar ko salīdzinat, tad bodes var sakt spraust batonus, ka ir normali, ja rtx4060 maksās 1000€ vai 4090 maksās 5000€(jo atradīsies pircēji)
    Tagad vismaz ir kāda reference, ka nē… 1000€ par 4060 nav normāli un tad vari izvēlēties vai teikt fckit un pirkt vai gaidīt labākus laikus.

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    digitalk
    03.06.2022 18:41
    Reply to  Kristaps

    ieteicamo cenu neviens nepārskata, pat ja radies izejvielu / darbaspēka deficīts, vai force majeure. tāpēc šobrīd tā ir mārketinga nodaļas ieteicamā fantāzijas cena.

    soņka nevar atļauties koriģēt cenu, jo tad būs ar ģīmi dubļos XboX priekšā. Nvidia viss pofig, jo arī uz spekulantiem ērti pelnīt. gribi reālu MSRP, nevis parodiju, tad turi visu dzelzs dūrē, kā Valve dara ar Steam Deck. All hail Lord Gaben!

    comment image

    no name
    02.06.2022 16:14

    cenas nevar tuvoties – tuvoties var varbūt seksā ok’
    un nekur viņas “netuvojās” – stāv dateksā kā stāvējušas
    par zaļkomandu 3060 jāpārmaksā 200 ebreji kā minimums

    Last edited 1 year ago by no name
    Krotow
    02.06.2022 17:01
    Reply to  no name

    Tas gan. Taču vairs ne 200%. Rudenī, kad iznāks 40xx kartes, 30xx jau būs vēl lētākas.

    no name
    02.06.2022 16:20

    Videokaršu cenas Eiropā sāk pielīdzināt ieteicamajām mazumtirdzniecības cenām
    pareizais nesūkājošais virsraksts

    Reklāma