Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna līdz gada beigām plāno pilnībā pabeigt savu kosmosa staciju

    Jaunākie raksti

    Pirms apmēram gada rakstījām, ka Ķīna sākusi darbu pie savas kosmosa stacijas “Tiangong” (tulkojumā – debesu pils) izveides, uz kuru toreiz jau nogādāja pirmos astronautus. Tagad Ķīnas valsts mediji ziņo, ka kosmosa stacija ir tuvu pabeigšanai un tā varētu būt gatava jau gada beigās. Šo projektu Ķīna vēlas redzēt finišā pēc iespējas ātrāk, ņemot vērā sīvo sacensību ar ASV.

    Ziņots, ka jūlijā un oktobrī Ķīna uz savu kosmosa staciju plāno nosūtīt divus laboratorijas moduļus. Būtībā tas ir arī pēdējais solis “Tiangong” būvniecībā. Pēc tam, kad kosmosa stacija būs pabeigta, tiks uzsākts darbs pie tās izmantošanas izpētes un lietojumprogrammu izstrādes. Vienlaikus Ķīna tad arī kļūs par vienīgo valsti, kas darbina pati savu kosmosa staciju. Paredzēts, ka tā kalpos desmit gadus.

    Reklāma

    Tikmēr SKS pagaidām ir vienīgā kosmosa stacija, kas šobrīd pilnībā darbojas. Tajā kopīgu kosmosa mērķu sasniegšanā apvienojušies speciālisti no Eiropas, Kanādas, ASV un Japānas. Pagaidām šajā apvienībā vēl atrodas arī Krievija, kas paziņoja, ka sankciju rezultātā pārtrauc sadarbību ar NASA un citām Rietumu kosmosa aģentūrām. Vienlaikus nav izslēgts, ka Krievija varētu pievienoties “Tiangong”, jo abas valstis – Ķīna un Krievija – izrādījušās vēlmi sadarboties kosmosa jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Specs
    01.06.2022 10:47

    Tikai krievi no saviem kosmodromiem netiek klāt tai Ķīnas stacijai :) būs vien kosmonautiem ar vilcienu jākratās līdz Ķīnai :)

    Krotow
    01.06.2022 18:14
    Reply to  Specs

    Rogozinam jāuztaisa lielāks batuts.

    Reklāma