Web Analytics
More
    Reklāma

    Škoda apsver ideju būvēt jaunu elektroauto rūpnīcu, kur ražos arī citus VW koncerna auto

    Jaunākie raksti

    Čehu autoražotāja Škoda galvenā rūpnīca Mlada Boļeslavas pilsētā nākotnē varētu tikt paplašināta, tajā ražojot ne tikai Škoda mašīnas, bet arī citus Volkswagen koncerna elektroauto. Šobrīd tur tiek ražoti Enyaq un Octavia, bet pavisam nesen tur tika atvērta jauna ražotne, kur tiek komplektētas baterijas Volkswagen koncerna elektroauto, kas bāzēti uz MEB platformas. Tā ir pirmā šāda tipa rūpnīca ārpus Vācijas.

    Šajā ražotnē var sakomplektēt līdz pat 255 tūkstošiem bateriju gadā, tās izmantojot gan Škoda, gan citu VW koncerna elektroauto ražošanā. Škoda vadītāji gan vēlas, lai Čehijā nākotnē atrastos viena no Volkswagen ieplānotajām bateriju giga-rūpnīcām – tādas visā Eiropā kopumā plānotas sešas.

    Škoda loģistikas un ražošanas Mihaels Oeljeklaus norāda, ka šāda rūpnīca ir svarīga ne tikai pašai Škoda, bet arī visai Čehijai. “Ticam, ka Čehija ir ideāli piemērota šādai rūpnīcai – mums ir pieejami materiāli un piegādātāji, kā arī Čehijai ir lieliski transporta savienojumi ar pārējo Eiropu, tāpēc baterijas ērti varētu piegādāt citām Volkswagen rūpnīcai,” stāsta Oeljeklaus.

    Lēmumus par ražošanu un jaunām celtnēm, protams, pieņem Volkswagen koncerna valde, savukārt Škoda ir pārliecināti, ka uzņēmums ir gatavs uzņemties lielāku lomu un ražot ne tikai Škoda zīmola mašīnas

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma