Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuvieši dažu dienu laikā savāc 5 miljonus eiro militārā drona iegādei Ukrainas vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Pasaules un arī ārvalstu mediju uzmanību nupat piesaistījuši kaimiņi lietuvieši. Lietuvas iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedojuši 5 miljonus eiro bezpilota militārā lidaparāta  “Bayractar TB-2” iegādei Ukrainas vajadzībām.

    Šādu summu lietuviešiem izdevās savākt trīs dienu laikā, par ko aizvadītajā sestdienā, 28. maijā, arī svinīgi tika paziņots Lietuvas oficiālajā “Twitter” kontā. Iedzīvotāji šajā kampaņā bijuši ļoti aktīvi, par ko liecina ne tikai tas, cik ātri šī summa tika savākta, bet arī tās apmēri. Lai nokļūtu pie lielā mērķa – 5 miljoniem eiro – cilvēki lielākoties ziedoja summas no 10 līdz 500 eiro, kas liecina par to, ka liels skaits iedzīvotāju piedalījušies šajā kampaņā.

    Reklāma

    Bezpilota lidaparāti “Bayractar” ir viens no modernākajiem un arī biežāk izmantotajiem ieročiem, ko Ukraina pielieto karā pret Krieviju. Kara sākumā Ukrainas militārpersonas publicēja virkni video, kurā redzami “Bayractar” triecieni Krievijas bruņutehnikas kolonnām, atstājot aiz sevis degošas metāla paliekas.

    Ukrainas vēstnieks Lietuvā Bešta Petro (Beshta Petro) par šo ziedojumu kampaņu izrādījis apbrīnu, sakot, ka tā esot bijusi kā sava veida pagrieziena punkts, jo pirmo reizi vēsturē parastie cilvēki vāc naudu, lai iegādātos ko līdzīgu militārajam bezpilota lidaparātam “Bayractar”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    30.05.2022 09:52

    Viss forši utt. Bet skatoties no morālā… tagad katram zidotājam būs tā sajūta, ka viņš nopirka ieroci, ar kuru tiks nogalināti cilvēki. Nu tas tā, apziņai. Bet jā, spēcīgi. Lietuviešiem nu ļoti nepatīk krievi Mums derētu kaut ko no šī pamācīties, kaut vai to , kā saliedēties un un tomēr cienīt savu dzimteni un parādīt visiem, ka mēs cīnīsimies par savu brīvību līdz pēdējam.

    Skābene
    30.05.2022 10:31
    Reply to  Usinss

    Vai tad marodieri, izvarotāji un bērnu slepkavas ir cilvēki?

    Usinss
    30.05.2022 11:09
    Reply to  Skābene

    Parādi vienu vietu, kur iznīcina 100% ļaunos. Kā vari būt drošs, ka tajā bruņu transportierī netiek vests kāds bērns/sieviete pret savu gribu. Es nesaku, ka nevajag, bet morālā apziņa jau ir tik un tā. slepkavība ir un paliek slepkavība. Pats arī ziedoju Ukrainai. Tikai šoreiz akcija ir 100% ieroča iegādei.

    Skābene
    30.05.2022 12:31
    Reply to  Usinss

    Mūsu valsts par mūsu nodokļiem jau ir aizsūtījusi Javelin un Stinger raķetes Ukraiņiem. Iespējams, ka Hostomeļas lidlaukā tieši Latvijas stingeri neļāva izsēsties Krievu desantniekiem un tādā veidā salauza plānoto kara gaitu. Ja viņiem viss būtu sanācis, kas to zin, kur šobrīd būtu Krievu armija. Pilnīgi iespējams, ka viņi šobrīd jau sūtītu mājās Latvijā salaupītas veļas mašīnas.

    Biteme
    30.05.2022 11:12
    Reply to  Usinss

    Vai nav šizofrēnijas pazīme vienā spriedumā sajaukt kopā divas pretējas tēzes? Nu protams, ka ieroči ir paredzēti nogalināšanai. Nogalināt tos, kas atnāk nogalināt, spīdzināt un izvarot tevi, tavu ģimeni, tuviniekus, kaimiņus un paziņas.

    Un lai pabarotu tavu vainas apziņu, atgādinu ka nodokļu maksātāji jau pēc definīcijas piedalās letālo ieroču iegādes finansēšanā ar augstākminēto mērķi. Citādi – kāda jēga ar nodokļiem finansēt valsti, kas nespēj aizstāvēt savus akcionārus jeb nodokļu maksātājus?

    30.05.2022 12:16
    Reply to  Usinss

    Es arī piedalījos Bairaktara iegāde , un NĒ, man nav sajūta ka ar šo aparātu tiks nogalināti cilvēki. Orki nav cilvēki.

    bobis
    30.05.2022 11:16

    Tadi verki atrak palidzes uzvaret kara, vai ari likvides abam pusem armijas ar ko karot.

    bobis
    30.05.2022 11:18

    Naksies modernizet pretgaisa sistemas.

    Biteme
    30.05.2022 13:10
    Reply to  bobis

    Nāksiet aizvākties atpakaļ uz Putleristānu un sēdēt tur klusi un rāmi.

    Reklāma