Web Analytics
More
    Reklāma

    Marks Zakerbergs: “Meta” metaversa projekts tuvākos piecus gadus izmaksās ļoti dārgi

    Jaunākie raksti

    Nav nekāds noslēpums, ka metaversa kā iekļaujošas virtuālās pasaules izveide izmaksās ļoti dārgi. Daudzi uzņēmumi, ieskaitot “Google”, “Microsoft”, “Meta” jau paziņojuši par plāniem sava metaversa izveidei, taču, šķiet, “Meta” pagaidām ir vistuvāk tā realizācijai. Tas gan uzņēmumam līdz šim pamatīgi “iesitis pa kabatu”. Pērn “Meta” savas virtuālās pasaules projektā investēja 10 miljardus ASV dolāru, un šie tēriņi nav ne tuvu beigām.

    Aizvadītajā trešdienā “Meta” akcionāru sapulcē izpilddirektors Marks Zakerbergs informēja, ka metaversa projekts nākamo trīs līdz piecu gadu laikā uzņēmumam izmaksās “ievērojamas” naudas summas. Nav gan precīzāk zināms, cik tieši. Vienlaikus daudzi “Meta” produkti, kas paredzēti izmantošanai šajā virtuālajā pasaulē, visticamāk, nebūs pieejami nākamos 10 līdz 15 gadus.

    Reklāma

    Zakerbergs arī norādīja, ka mērķis ir piedāvāt lietotājiem pēc iespējas pieejamāku aprīkojumu un vienlaikus nodrošināt uzņēmumam ekonomisko izaugsmi. Tomēr līdz tam vēl krietns laiks priekšā.

    Kopumā jāsaka, ka “Meta” ir labi ieskrējusies un ļoti fokusējas sava metaversa attīstīšanā. Bez lielās naudas summas, kas pērn šim mērķim iztērēta, uzņēmums šajā projektā nodarbina jau 10 000 speciālistu un laika gaitā vēlas nolīgt vēl tikpat.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    29.05.2022 21:07

    Vai mani vienigo tas neinterese un piedrazt. Pat busu loti laimigs ja pastaves eksistet Meta, Facebook, jo tik daudz pamuljkju radusies pateicoties siem FB, IG utml servisiem.

    Last edited 1 year ago by Oskars
    Peters Leo
    30.05.2022 10:05

    Izskatās, ja tagad investētu Meta, kādus 10k, tad pēc 10-15 gadiem varētu izcelt 100k vismaz, jo viņu akcijas 100% celsies, metaversu lietos visi.

    bobis
    30.05.2022 21:14

    Koma esosajiem cilvekiem, laut but mete versa, izmanojot tas virtualas brilles. Bus ka anime hack.

    Reklāma