Web Analytics
More
    Reklāma

    “Walmart” krietni izvērš preču piegādes ar droniem

    Jaunākie raksti

    Preču piegādes lēnām, bet mērķtiecīgi pārņem roboti un droni. Tas īpaši novērojams ASV, kur mazumtirdzniecības gigants “Walmart” kopš pērnā gada piedāvā sūtījumus līdz klientu namdurvīm piegādāt ar dronu. Uzņēmums otrdien paziņoja, ka plāno paplašināt to veikalu skaitu, kas piedāvā preču piegādi ar šiem lidaparātiem, lai jau līdz gada beigām šādā veidā savu sūtījumu varētu saņemt vairāki miljoni mājsaimniecību.

    “Walmart” savā paziņojumā informēja, ka līdz šī gada beigām cer veikt preču piegādes no 34 vietām Arizonā, Arkanzasā, Floridā, Teksasā, Jūtā un Virdžīnijā. Tas dos iespēju pat 4 miljoniem klientu saņemt sūtījumu tieši šādā veidā. Tas ir ievērojams progress, jo pērnā gada novembrī “Walmart” preču piegādes ar dronu veica tikai Arkanzasā.

    Reklāma

    Sūtījumu piegādi ar dronu var izvēlēties klienti, kuri dzīvo netālu no tiem “Walmart” veikaliem, kas piedāvā šādu iespēju. Preces maksimālais svars nedrīkst pārsniegt 10 mārciņas jeb 4,5 kg. Savukārt cena par šādu piegādi ir 3,99 USD.

    Piegādes ar droniem “Walmart” veic sadarbībā ar uzņēmumu “DroneUp”. Tas process ir tāds, ka “Walmart” darbinieki saņem pasūtījumu, iesaiņo to kastē un pēc tam piestiprina pie drona. Drons, ko, protams, vada zinošs pilots, paceļas no “Walmart” veikala jumta un tālāk tiek lidināts līdz attiecīgā klienta namdurvīm, kur nomet paciņu.

    Ar šo paziņojumu par paplašināšanos “Walmart” liek saprast, ka, iespējams, kļūs par līderi komerciālās dronu piegādēs ASV. Arī “FedEx” un “UPS” domā par šāda veida sūtījumu piegādēm, taču tas viss pašreiz atrodas vairāk eksperimenta fāzē. Savukārt “Alphabet”, kas arī nodarbojas ar sūtījumu piegādēm, izmantojot dronus, nav ziņojis par plāniem tuvākā laikā paplašināties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma