Web Analytics
More
    Reklāma

    Igaunijas start-up uzņēmuma izstrādātā viedā lietotne palīdzēs latviešiem ietaupīt naudu

    Jaunākie raksti

    Igaunijas start-up uzņēmums “Bilance” Latvijā laidis klajā automātisku finanšu lietotni, kas izstrādāta, lai palīdzētu privātpersonām gūt labāku pārskatu par saviem tēriņiem un katru mēnesi ietaupīt naudu. Tā solās atvieglot ceļu uz finansiālo brīvību.

    Brāļu Mihkela Vetemā un Ērika Vetemā izveidotajā mobilajā lietotnē var apkopot banku datus no visām Igaunijas bankām un citām finanšu platformām, piemēram, “Revolut ” un “Wise”. Pēc savienojuma ar banku lietotne sniedz pārskatu par lietotāja izdevumiem un ienākumiem, pēc tam datus automātiski atjaunojot.

    Reklāma

    “Finanšu pratība Eiropā kļūst aizvien aktuālāka, taču nav ērtu rīku, kas ļautu savām finansēm sekot līdzi. Mēs ar nepacietību gaidām, kā lietotne tiks uztverta un cik daudz “Bilance” palīdzēs latviešiem ietaupīt,” sacīja “Bilance” līdzdibinātājs un izpilddirektors Mihkels Vetemā.

    “Eiropas Savienības pāreja uz atvērto banku sistēmu ir radījusi iespēju lietotājiem ērti piekļūt banku maksājumu datiem. Mēs kategorizējam maksājumus, izmantojot mašīnmācīšanās rīku, kas lietotājiem palīdzēs labāk orientēties savās finansēs. Nākotnē ar mākslīgā intelekta palīdzību plānojam piedāvāt arī personalizētus padomus,” skaidro līdzdibinātājs un tehnoloģiskais direktors Ēriks Vetemā.

    Tālākā nākotnē brāļi plāno izveidot centrālo platformu, kurā privātpersonas varēs gūt pilnīgu pārskatu par savām un savas ģimenes finansēm – īpašumiem, aizdevumiem, ieguldījumiem, izdevumiem un ienākumiem.

    “Bilance” vienlaicīgi uzsāka darbību Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Somijā. Šogad plānots paplašināt darbību arī citās Eiropas valstīs. Start-up komanda Igaunijā tika izvēlēta arī “Tehnopol Startup” inkubatora sestajā grupā, kas savu ceļu izaugsmes programmā uzsāka šī gada sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    18.05.2022 13:43

    Fantastisks veids, kā vākt sensitīvu informāciju, ko pēc tam pārdot, un tad visiem protams atvainoties tādējādi izglābjot reputāciju.

    Šī rindkopa patiesāk izskatītos šādi:
    “Tālākā nākotnē brāļi plāno izveidot centrālo platformu, kurā viņi varēs gūt pilnīggu pārskatu par privātpersonu un ģimenes finansēm – īpašumiem, aizdevumiem, ieguldījumiem, izdevumiem un ienākumiem.”

    Vajadzētu taču sākt saprast, ka šī informācija, it sevišķi ja tiek iegūtā tik apjomīgā veidā ir dārgāka par zeltu.
    Tāpat iespēja ar šādu informāciju dalīties var ne tikai nepalīdzēt (precīzāk – gandrīz pilnīgi noteikti, nepalīdzēs), bet radīs papildus riskus finansēm pasliktināties, agresīva, precīzi mērķēta mārketinga rezultātā. Tapēc nedaudz brīnos, ka Kursors, kas it kā ir tehnoloģiju portāls, par riskiem nemaz nepiemin.

    Last edited 1 year ago by Edgars
    Artūrs
    18.05.2022 22:54
    Reply to  Edgars

    Tā ir preses relīze, tur riskus neminēs.

    Kā arī, riski eksistē visur, it īpaši internetā. Ja tevi tas tik ļoti uztrauktu, nemaz šo komentāru šeit neatstātu un šo rakstu neizlasītu. Kārtējais skeptiskais latvietis, kuram skauž, ka kāds kaut ko dara. Ko tad igauņu brāļi var ieraudzīt, ko neredz neskaitāmi daudz citu instanču? Interneta banka tev ir un tavu kredītvēsturi var apkatīt katrs, kura pakalpojumus šajā jomā tu izmantoji. Beidz gvelzt un sāc pats kaut ko darīt nevis tikai pukstēt..

    KING
    03.06.2022 23:41
    Reply to  Artūrs

    Artūr, man kauns Tavā vietā !

    Jānis
    02.06.2022 09:47
    Reply to  Edgars

    Piekrītu Edgaram! Piedevām līdzīgus pakalpojumus jau piedāvā pašas bankas. Tur vismaz nav jādublē informācija, un riski arī nevairojas. Neko milzīgu ietaupīt jau arī nevar, ja līdzeklī ir tik, cik ir.

    Reklāma