Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Smart Monitor M8 apskats

    Jaunākie raksti

    Šī jau ir otrā reize, kad sastopamies ar Samsung viedo monitoru. Iepriekš Samsung M7 modelis šķita kā televizors ar iebūvētu Excel, jo M7 nebija augstumā regulējams. Jaunais Samsung Smart Monitor M8 ir no pavisam citas operas – te ir gan augstumā regulēšana, gan atgāšanas iespēja. Arī kāja, kas tur Samsung Smart Monitor M8, ir daudz glītāka.

    Samsung Smart Monitor M8 šo to ir zaudēji, šo to ieguvis. Pavisam noteikti jāpiemin Samsung Smart Monitor M8 cenu, kas ir dubultojusies, kad jauno M8 salīdzina ar pagājušā gada M7 modeli.

    Reklāma

    Samsung Smart Monitor M8 kļuvis trīs reizes plānāks, nedaudz glītāks, bet tas daļēji ir pateicoties iMac tipa monitora kājai. Arī krāsu ziņā šis tas aizņemts no Apple – Samsung Smart Monitor M8 pieejams baltā, zaļā, zilā vai rozā krāsā.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 32 collas, plakans
    • Ekrāna izšķirtspēja: 3840 x 2160, 16:9
    • Paneļa tips: VA, pretatspīduma matējums 25%, HDR10+
    • Atjaunošanās frekvence: 60 Hz
    • Reakcijas laiks: 4 ms pelēka uz pelēku
    • Gaišums: 400 cd/m², flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: tipiskais 3000:1
    • Tīmekļa kamera: 1080p SlimFit
    • Wi-Fi: ir, Wi-Fi 5
    • Operētājsistēma: Tizen OS ar Microsoft 365 un Google Duo
    • Pieslēgvietas: 1x micro HDMI 2.0, 2x USB 3.0 Type-C (viens no tiem ar 65 W uzlādi)
    • Iebūvēti skaļruņi: stereo
    • Izmēri: 713.4 x 575.2 x 203.8 mm (ar kāju)
    • Svars: 6.7 kg (ar kāju)
    • Grozāms: nav
    • Atgāžams: ir
    • Augstuma regulēšana: ir, ap 120 mm
    • VESA: nav
    • Enerģijas patēriņš: ap 58 kWh gadā, 40 – 150 W
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x HDMI vads, tālvadības pults, pievienojama tīmekļa kamera
    • Cena: raksta tapšanas laikā Latvijā nav pieejams, cena tiek plānota nedaudz zem 800 eiro, Samsung vietnē cenu sola no 797.39 eiro

    Izskats un uzbūve

    Samsung Smart Monitor M8 izdevies glīts, pat ļoti glīts, bet jau minēju visai nepārprotamo dizaina saistību ar pāris konkurentu produktiem. Iespējams, no daža konkurenta pārņemta arī pieslēgvietu klāsta skopulība, jo M8 ticis tikai pie vienas micro HDMI pieslēgvietas un divām USB Type-C pieslēgvietām. Turklāt viena no tām ir augšup un viena ir lejup datu plūsmai.

    Labā ziņa ir tā, ka šogad Samsung Smart Monitor M8 ir augstumā regulējams, kas nebija M7 modelim, bet vienlaikus pazudusi iespēja pievienot citu kāju ar VESA stiprinājumu. M8 varēsi arī atgāzt, tātad te ir runa par īstenu monitoru, nevis televizora hibrīdu, kāds bija M7 modelis.

    Samsung ar Smart Monitor M8 gājis plānuma ceļu, kas ne vienmēr izdodas, ja uzbūvē izmanto plastmasu. Vārdā jau iepriekš nosauktais konkurents tomēr plānumu atbalsta ar alumīnija uzbūvi, kas ierīces padara stingras. Samsung Smart Monitor M8 ir drusku ļurīgs, to būs grūti noliegt. Plānums panākts uz ārējā barošanas bloka rēķina, un tas ir izmēros pamatīgs, lai nodrošinātu monitora darbību un arī 65 W uzlādi ar USB Type-C palīdzību.

    Samsung Smart Monitor M8 komplektā ir tālvadības pults, kas ir loģisks solis, jo M8 var un vajag izmantot Netflix un YouTube. Tāpat kastē ir arī no divām daļām sastāvoša tīmekļa kamera, kas pievienojama virs monitora. Un iebūvēts ir arī mikrofons, tātad varēsi veikt video zvanus bez datora pievienošanas.

    Gribētos sacīt, ka Smart Monitor M8 ir visai vāji skaļruņi, kas var radīt šķēršļus Netflix filmu baudīšanai. Smart Monitor M8 piedāvā izmantot Bluetooth skaļruņus, kas laikam būtu ieteicami, ja vēlies baudīt filmas.

    Attēls

    Samsung Smart Monitor M8 izmanto VA matricu, kas var lepoties ar visai labu kontrastu. Te ir 4K izšķirtspēja, 400 cd/m² solītais spilgtums un 60 Hz attēla atsvaidze. M8 nu it nekā nekvalificējas geiminga monitoram, jāņem arī vērā, ka tam ir tikai viena HDMI pieslēgvieta, nepieslēgsi klāt Xbox, PC un Switch.

    Tiek pat solīts, ka M8 monitoram ir HDR10+ atbalsts un tas prot attēlot 99% sRGB krāstelpas. Faktiski Smart Monitor M8 pat uzrāda labākus rezultātus par tehniskajos datos solīto, bet te vajag paturēt prātā, ka testam saņēmām monitoru, kas nav paredzēts pārdošanai.

    Arī krāsu attēlojums ir pat ļoti precīzs šāda tipa monitoram. Smart Monitor M8 rāda līdzīgi precīzas krāsas ar citiem iepriekš redzētiem līdzīgas cenas monitoriem. Tie gan bija spēlēm paredzēti monitori ar augstu attēla atsvaidzi.

    Tāpat monitora maksimālais spilgtums ir stipri virs solītā (solīts 400, faktiski ir 473 cd/m²), bet pieklibo ar kontrastu, kas tika solīts 3000:1, bet faktiski kontrasts ir ap 2500:1 spilgtumā, ko lietosi ikdienā.

    Kopumā Smart Monitor M8 attēls saņēmis augstus novērtējumus. Par attēlu tiešām te nav sūdzību.

    Viedās iespējas

    Samsung Smart Monitor M8 darbina Tizen operētājsistēma, kas reizē ir ierīces spožums un posts. Tizen OS ir visai ātra, bet lietotņu klāsts ir ierobežots, to pat nevar salīdzināt ar Android, ko arī var atrast viedajos televizoros. M8 monitoram ir arī Samsung DeX atbalsts saderīgo Samsung viedtālruņu un planšetdatoru ērtai savienošanai.

    Monitorā ir iebūvēta Microsoft 365 un Google Duo programmatūra attiecīgi vienkāršotiem ofisa darbiem un video saziņai. Šo to pat ir iespējams ielādēt klāt, lai papildinātu Samsung Smart Monitor M8 spējas. Te gan noderēs Bluetooth tastatūra un pele.

    Samsung Smart Monitor M8 iebūvēts SmartThings IoT protokols, turklāt šis monitors spēs darboties kā SmartThings Hub ar pievienotu SmartThings Dongle, lai pārvaldītu mājokļa ZigBee, Z-Wave un IP-savienotās viedās ierīces.

    Man radās sajūta, ka viedās iespējas izmantot tikai ar Samsung doto pulti ir šausmīgi neērti, nāksies vien iegādāties Bluetooth peli un tastatūru. Tastatūra īpaši noderēs, ja tiešām izmantosi Smart Monitor M8 iebūvētajām Office lietotnēm. Šis nav mīnuss, bet fakta konstatēšana.

    Nobeigumā

    Samsung Smart Monitor M8 noteikti ir daudz pārāks par vecāko M7 modeli, bet M8 ir arī divas reizes dārgāks (cena gaidāma nedaudz zem 800 eiro, kad Samsung Smart Monitor M8 nonāks veikalos Latvijā). Pie šādas cenas jau arī sāk augt prasības – man būtu gribējies, lai Samsung Smart Monitor M8 būtu saņēmis daudz labākus skaļruņus, kā arī viena HDMI pieslēgvieta ir par maz. Jā, ir arī USB Type-C savienojums ar datoru, bet to nevarēsi izmantot spēļu konsolēm.

    No Samsung Smart Monitor M8 uzbūves viedokļa noteikti var pakurnēt par ļumīgumu, bet to noteikti labotu lielāks un stabilāks galds. Ja Samsung Smart Monitor M8 stāvēs uz mazāka galda un esi paradis agresīvi klabināt tastatūru, monitors visu laiku nedaudz šūposies. Šo arī nevarēs labot ar ar citu kāju, jo Samsung Smart Monitor M8 nav VESA stiprinājuma, kas bija M7 modelim.

    Viedās Samsung Smart Monitor M8 iespējas kļuvušas daudz ātrākas un arī plašākas. Te viss ir nostrādāts, bet nepamet sajūta, ka 32 collas ir liela monitora izmērs un attiecīgi pie tā visu laiku būs pieslēgts dators ar īstenu Excel, Netflix un pat ērtu tastatūru. Mazākās dzīvojamās platībās Samsung Smart Monitor M8 noteikti savu vietu atrastu, bet te atkal par sevi var atgādināt visai augstā Samsung Smart Monitor M8 cena.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Balu
    13.05.2022 16:06

    Dēl VESA trūkuma un cenas protams, iegādājos un jau nedēļu lietoju 2022.gada M7 (LS32BM700UUXEN). Cik sapratu daudz atšķirību no 2020 gada M7 nav, tik TIZEN versija jaunāka, biki ekrāna parametri labāki. Esmu ļoti apmierināts – Youtube, Netflix… Samsung DEX no NOTE9, un viss pārējais no laptopa… viss ko vajag. Pults ērta… un nezinu, pats esmu pārsteigts, bet bilde “uz aci” labāka nekā Samsung Qled TV… it kā nevajadzētu būt!!! Jā skaļruņi ne labāki kā laptopam, bet pārsvarā klausos ar bluetooth austiņām, kur viss ir lieliski!

    M.P.
    13.05.2022 18:09

    Pasūtīju M8 pirms Lieldienām… Solīja piegādi 3 dienu (darba) laikā (Samsung e-veikals). Pēc trīs zvaniem, vairākiem epastiem un atstātām ziņām pagāja gandrīz mēnesis un vēljoprojām nekādas miņas no mana pasūtījuma. Ņemot vērā ka lai gan komunicēja pieklājīgi utt, bet neviens nevarēja pateikt kad piegādās beidzot, nolēmu atsaukt pasūtījumu… Līdz ar to par pašu monitoru neko pateikt nevaru, bet vienu gan. Vismaz manā pieredzē šāda pasūtījumu apstrāde šķiet šim gadam un gadsimtam neatbilstoša.

    janisasd
    13.05.2022 21:25

    Bija jābūt arī tādam S8 monitoram, bet nevaru atrast samsung lapā…

    Rūdolfs Rancāns
    13.05.2022 21:33

    paga ko?! uz testu tiek iedots labāks produkts nekā būs reālā pārdošanā? Tā ir ierasta prakse???

    Last edited 1 year ago by Rūdolfs Rancāns
    Kursors.lv
    13.05.2022 21:52

    Kā tu to domā?

    Rūdolfs Rancāns
    13.05.2022 23:31

    Faktiski Smart Monitor M8 pat uzrāda labākus rezultātus par tehniskajos datos solīto, bet te vajag paturēt prātā, ka testam saņēmām monitoru, kas nav paredzēts pārdošanai.

    vbvvvb
    14.05.2022 19:46

    Monitors par 800, pasaule nemaz nav apslimusi. Laik kāds tu tur iedomāts dizaina guru esi, tev tādu monitoru nevajag.

    Biteme
    14.05.2022 23:49
    Reply to  vbvvvb

    Nu, kas tas par monitoru? Drīzāk nedakompis kas 90% cilvēku nosegs viņu prasības pret mājas infotainmenta uzparikti. Dārgi vai pieņemami? Bet monitors var maksāt arī 5-10x vairāk….

    Reklāma