Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung M7 Smart Monitor apskats

    Jaunākie raksti

    Samsung ar M7 Smart Monitor mēģina apvienot neliela televizora un jau pamatīgāka izmēra datora un pat viedtālruņa monitora iespējas vienā ierīcē, turklāt klāt vēl tiek piesviestas vienkāršotas Office 365 funkcijas, tālvadības pults, bet cena diži nemainās. Izklausās labi?

    Apskata tapšanas laikā Samsung M7 Smart Monitor cena ir gandrīz tāda pati kā citiem 32 collu sākuma līmeņa monitoriem ar 4K izšķirtspēju, kas man bija visai liels un patīkams pārsteigums. Ierasts, ka šādas nedaudz uzlabotas ierīces saņem arī pamatīgāku cenas birku, bet ne šoreiz.

    Reklāma

    Vai kaut kas tiek zaudēts? Jā, Samsung M7 Smart Monitor nav pats spicākais monitors, tam ir visai viduvēji skatu leņķi, kā arī 250 cd/m² spilgtums ir minimums, kas vispār tiek piedāvāts tirgū. Te nekādi HDR YouTube video pat sapņos nevar rādīties.

    Te varam iepazīties ar nelielu rakstu par Samsung Smart Monitor sērijas izmēriem un pāris citām niansēm.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 32 collas, plakans
    • Ekrāna izšķirtspēja: 3840 x 2160, 16:9
    • Paneļa tips: VA, pretatspīduma, matējums 25%, 250 cd/m²
    • Atjaunošanās frekvence: 60 Hz
    • Reakcijas laiks: 8 ms pelēka uz pelēku
    • Gaišums: 250 cd/m, flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: tipiskais 3000:1
    • Pieslēgvietas: 2x HDMI 2.0, 1x USB Type-C, 3x USB 2.0
    • Iebūvēti skaļruņi: 5 W x 2
    • Izmēri: 716 x 517 x 194 mm (ar kāju)
    • Svars: 6.5 kg (ar kāju)
    • Grozāms: nav
    • Sasvērums: 24 grādi
    • Augstuma regulēšana: nav
    • VESA: 100 x 100
    • Enerģijas patēriņš: ap 58 kWh gadā, 40 – 150 W
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x HDMI vads, tālvadības pults
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 400 eiro

    Izskats un uzbūve

    Samsung M7 Smart Monitor ir visai veiksmīgs mikss starp datora monitoru un televizoru, bet ierīce nav uzkrītoši ne televizors, nedz arī datora monitors. Ar 32 collu diagonāli Samsung M7 nodrošina gan ikdienas datora monitora vajadzības, gan arī to varēsi vakarā izmantot televizora vietā. No parasta televizora Samsung M7 atšķir vien antenas pieslēgvietas neesamība.

    Samsung M7 veidots no pieņemamas kvalitātes plastmasas, tam ir visai plānas ekrāna apmales un īsti nekur piesieties nevaru šajā ziņā.

    Samsung M7 ar kāju sver 6.5 kilogramus un kāja veidota no metāla. Bet te jāsaka, ka nāksies meklēt rokā skrūvgriezi, jo samontēt Samsung M7 bez tā neizdosies. Ja pareizi saskaitīju, lietotājam nāksies ieskrūvēt 8 skrūves, kas nu nemaz nav moderni. Kāja ļauj regulēt Samsung M7 sagāzumu, bet, ja daudz izmantosi Samsung M7 par datora monitoru, sāks prasīties pēc augstumā regulēšanas. Vismaz man ar aptuveni 190 cm augumu prasījās palikt pāris grāmatas zem Samsung M7 kājas. Samsung M7 ir VESA 100 x 100 stiprinājums, ja vēlies to likt pie sienas vai uz savas monitora kājas.

    Līdzi tiek dota ierastas Samsung formas tālvadības pults, uz tās izdalītas arī papildu pogas pāris video straumēšanas servisiem. Te uzreiz jāsaka, ka arī pirmajā acu uzmetienā gandrīz visa Samsung M7 saskarne izskatās pēc Samsung televizoros redzētās.

    Samsung M7 ir divi 5W skaļrunīši, tie nu gan varēja būt nedaudz basīgāki, jo ierīcei tomēr ir jātēlo arī televizoru. Šadā cenā pie 400 eiro parastos televizoros iebūvētie skaļruņi ir daudz pārāki.

    Pieslēgvietu klāsts nav super plašs, bet tas varētu būt pietiekams. Samsung M7 ir divas HDMI ieejas un USB Type-C ar DisplayPort un 65 W PowerDelivery, lai varētu pieslēgt klēpjdatoru un to vienlaikus arī lādēt. Turpat atradīsi arī trīs USB 2.0 pieslēgvietas. Jāsaka gan, ka pieslēgvietu novietojums nav pateicīgs, lai paslēptu vadus aiz kājas, arī vadu savākšanai domātā gumijas lence nav diez ko stingra un vadus savās vietās notur tikai pēc pamatīgākas paķimerēšanās Samsung M7 aizmugurē. Samsung M7 ir arī Wi-Fi 5 savienojums, bet nav Ethernet. Patīkami, ka barošana iebūvēta pašā monitorā, nevis izvietota uz elektrības vada.

    Iespējas un saskarne

    Samsung M7 izmanto ne tikai fiziskus savienojumus ar datoru, bet varēsi izmantot arī Samsung DeX un pie Samsung M7 pievienot arī Bluetooth perifērijas ierīces, piemēram, peli un tastatūru. Samsung M7 visai labi sadarbojas ar Windows, iOS un Android ierīcēm, kā arī monitors atbalsta Apple AirPlay 2 ekrāna satura spoguļošanu.

    Samsung M7 nodrošina automātisku pārslēgšanos starp savienotajām ierīcēm, kā arī monitorā ir iebūvēts apkārtējās vides izgaismojuma sensors, kas pieregulē ekrāna spilgtumu pēc nepieciešamības.

    No Samsung televizoros redzētā lietotņu veikala var ielādēt trūkstošo saturu, kā arī Samsung M7 iebūvēts Amazon Alexa un Google Assistant atbalsts. Samsung M7 ir jau rūpnīcā uzstādīts Netflix un YouTube lietotnes, nu gluži kā parastā Samsung televizorā.

    Tiek reklamēts, ka Samsung M7 spēj darbināt Office 365, bet te jābūt uzmanīgam, jo Office, Outlook un OneDrive strādā visai ciešami, bet teksta ievade ir ar dīvainu novēlošanos, kas nenāk par labu izslavētajam Office 365 atbalstam bez papildu ierīču pieslēgšanas.

    Attēls

    Samsung M7 ir 32 collu VA 8-bitu matrica ar 4K izšķirtspēju, visai piezemētu 250 cd/m² maksimālo spilgtumu un 3000:1 kontrastu, kā jau VA pienākas. Samsung M7 ir 8 ms reakcijas laiks un 60 Hz attēla atsvaidze, tātad šis noteikti nav nekāds geiminga monitors un arī jaunāko Xbox un PS5 konsoļu spēles ar 120 Hz nepaspēlēsi.

    Ar savu attēlu Samsung M7 nekādi netur līdzi paša ražotāja QLED televizoriem, var redzēt, ka Samsung M7 skatu leņķi nav dēvējami par ideāliem. Varēja arī vēlēties nedaudz augstāku detalizāciju melnajos attēla laukumos un dažkārt automātiskais spilgtums pieregulē attēlu pārlieku gaišu.

    Te gan ir jāpatur prātā, ka vēl arvien runājam par sākuma līmeņa cenu diapazona ierīci, jo datoru monitoru tirgū 4K un 32 collas sākas no aptuveni 350 eiro. Ja skatāmies uz Samsung M7 šādi, tad tas rāda pat tīri labu attēlu.

    Nobeigumā

    Samsung M7 attēla kvalitāte un 4K izšķirtspēja padara to universāli pielietojamu, turklāt procesā pircējs nepārmaksā. Ja ir vēlme šausmīgi meklēt nepilnības, tad no Samsung M7 varēja gaidīt labākus skatu leņķus, kā arī man būtu gribējies, lai skaļrunīši būtu paņemti no televizoriem paredzētā plaukta, nevis no klēpjdatoriem paredzētā.

    Office 365 lietojamība ir uz jautājuma zīmes, jo aiztures teksta ievades laikā ir ļoti dīvainas, nekāds dižais darbs netiek darīts, bet produktivitāte cieš.

    Kopumā gan jāsaka, ka Samsung M7 ir lieliska ierīce, kas ļauj neturēt mājās televizoru un datora monitoru, bet to visu apvieno vienā ietaisē. Protams, nedaudz nāksies iepriekš paplānot Samsung M7 un darba vietas novietojumu, lai nenāktos ekrānu no rīta vērst pret mājas ofisa krēslu, bet vakarā to griezt uz dīvāna pusi. Te talkā nāktu kāda nedaudz izsmalcinātāka monitora kāja, bet to lietotājam nāksies pašam piemeklēt.

    Patika

    • laba attēla kvalitāte (kā sākuma līmeņa 4K monitoram)
    • plašs pieslēgvietu klāsts
    • neuzkrītošs dizains

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • iebūvētais Office 365 varēja būt labāk nostrādāts
    • vāji skaļruņi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rolands
    08.06.2021 15:16

    Nesagaidīju monitora aprakstu un paspēju to jau iegādāties. Būtībā rakststs ļoti labi visu izgaismo kas un kā. Par offisu nevarēšu spriest nēesmu vel mēģinājis jo neabonēju to. Pilnībā piekritīšu par to, ka lai izmantotu monitoru pilnvērtīgi ir nepieciešama monitora kāja kuru var griest uz visām pusēm, jo man domāt, ka monitors tieši tam ir paredzēts. Monitors guļamistabā strādāšanai no mājām un televizors pie gultas/dīvāna. Attēla kvalitāte, spilgtums utt ir pilnībā atbilstoši augstāk minētajam pielietojumam. Tas nav gaming monitors un nemaz necenšas tāds būt, kā arī piesaukt QLED nav jēgas šajā cenu kategorijā. Par iebūvēto skaņu piegrītu raksta autoram bass prasītos lielāks. Pieslēgvietu skaits pilnībā pietiekoš ar vienu bet….. Lielākais mīnus monitoram ir tas, ka nav audo izejas jo stulbi sanāk ka pie pc ir normālas tumbas bet pārsledzoties uz TV nekā. (atrisināju to pieslēdzot tumbām bluetooth uztvērēju.) Remote acses darbojas labi ar dažām video raustīšanām, bet visticamāk mana problēma. Pults monitoram ir štelle 👍 👍 👍 Saskarne Tizen kā tizen. Mani apmierina. Samsung DEX šad tad noder.. bet nav prioritāte Kopumā ne vienā mirklī nenožēloju savu pirkumu un iesaku visiem, kas meklē monitoru guļamistabā darbam/izklaidei( ne nopietnai geimošanai). P.S. Rakstā minēt par skrūvītēm un vadu sakārtošanu, ka tam ir jāpieliek… Read more »

    Rolands
    09.06.2021 09:58
    Reply to  Artis Ābols

    Nēesmu teicis ka nav ērtāki risinājumi kā pievienot to kāju. Saku tikai to, ka vienreiz saliec un aizmirsti par to. man tas aizņēma 2min. Cilvēki paliek vien slinkāki un sūdzās par kautkādām maz būtiskām lietām. Tā pat ir ar vadu turētāju. Jautājums vai jus katru dienu tos vadus tur pārkārtojat un kāju pārskrūvējat? domāju ka nē

    Kursors.lv
    09.06.2021 10:16
    Reply to  Rolands

    Kāpēc sarežģīt konstrukciju, ja to var nesarežģīt? Protams, ka mēs par to aizrādīsim, ja citiem monitoriem tā kājas pieskrūvēšana ir vienkāršāka.

    2002
    09.06.2021 10:31

    parasto skrūvju izmantošana ir vienkāršošana, nevis sarežģīšana.
    iemesls banāls – lai cenu neietekmētu bezinstrumentu montēšana.

    pieminēt to var, bet es piekrītu – monitoru vienreiz saliek kopā un aizmirst.
    atšķirībā no neesošas augstuma regulēšanas vai neērtas vadības.

    Kursors.lv
    09.06.2021 10:52
    Reply to  2002

    Neba nu dažas skrūves ir tas, kas būtiski ietekmē monitora gala cenu. Tomēr ierīces salikšana ir nevajadzīgi apgrūtināta. Šī nebūtu problēma, ja citi monitoru ražotāji arī māžotos ar parastām skrūvēm.

    Rolands
    09.06.2021 10:44

    Labi ok pārliecināji, jūs esat apskatnieki un jums ir jāpiemin vis 🙂 Bet man tik viens jautājums palicis. Vai autors pats lika kopā šo monitoru jo 8 skrūves tur nav. Viena skruve no apakšas lai saliktu kāju kopā un divas skruves lai pieskrūvētu monitoru pie kājas.

    Karma
    09.06.2021 18:28
    Reply to  Artis Ābols

    Je*al, šādi tu pie labas dzīves netiksi, tā arī vergosi pie Kristapa par grašiem, ja reiz tevi pat psiholoģiski sagrauj pāris skrūvju ieskrūvēšana. 🤦‍♂️

    Pigors
    26.11.2021 16:12

    Kuram no 4K monitoriem vēl ir līdzīga funkcija – USB Type-C ar DisplayPort un 65 W PowerDelivery, lai varētu pieslēgt klēpjdatoru un to vienlaikus arī lādēt?

    Kursors.lv
    26.11.2021 16:38
    Reply to  Pigors

    Jāmeklē konkrēti modeļi, bet tādi ir redzēti kā minimums pie Dell, Philips. Meklēšanas filtros norādi USB hub un tad aktuālajos modeļos parasti ir iespēja barot citas ierīces.

    Pigors
    26.11.2021 16:54

    Paldies!

    Pigors
    26.11.2021 16:35

    Atrodu vēl dažus modeļus, bet ir precīzākas vēlmes – 32″, 4K, iebūvētais baroklis, USB Type-C ar DisplayPort un PowerDelivery. Varbūt tiešām kāds zin. Vai arī esmu atradis iekš šī monitora sev vajadzīgo.

    Last edited 2 years ago by Pigors
    Pigors
    02.02.2022 19:08
    Reply to  Pigors

    Beigu galā nopirku šo pašu modeli. Viss apmierina, tracina nevis skrūvgrieža neesamība, bet USB C kabeļa trūkums komplektācijā. Tomēr ir viens trūkums – monitors ik pēc pāris stundām pieprasa padarboties ar pulti vai arī slēdzas ārā, kur to atslēgt neatrodu.

    Last edited 2 years ago by Pigors
    Kursors.lv
    02.02.2022 22:43
    Reply to  Pigors

    Tas izklausās pēc enerģijas taupīšanas režīma. Iestatījumos pameklē attiecīgajā sadaļā un izslēdz.

    Leņķis
    26.11.2021 19:29

    skatu leņķi nav dēvējami par ideāliem – pie tik maza ekrāna sēž viens cilvēks tam pretī, par kādiem leņķiem mēs te varētu runāt?

    un visas tās smart lietas izbeigsies pusotra gada laikā, visdrīzāk.

    Reklāma