Web Analytics
More
    Reklāma

    Ferrari apstiprina, ka Purosangue SUV būs aprīkots ar V12 dzinēju

    Jaunākie raksti

    Itāļu sporta autoražotājs Ferrari oficiāli apstiprinājis, ka gaidāmais Purosangue krosovers būs aprīkots ar V12 dzinēju. Purosangue būs Maranello bāzētā autoražotāja pirmais SUV, tāpēc tas ir gaidītākais jaunais Ferrari modelis pēdējo gadu laikā.

    “Testos izmēģinājām dažādus variantus, bet sapratām, ka V12 būs piemērotākais dzinējs tam, ko vēlamies panākt. Sniegums un braukšanas sajūtas, ko tas spēj radīt, ir ideāli piemērotas mūsu iecerētajam tirgus segmentam,” intervijā Reuters teica Ferrari vadītājs Benedeto Vinja. Šie komentāri seko pēc tam, kad Ferrari tīmeklī apstiprināja, ka notiek darbs pie automašīnas ar V12 motoru.

    Reklāma

    “V12 dzinējs vienmēr ir bijis daļa no Ferrari DNS un būtības. Tas simbolizē mūsu vēsturi, kā arī nebeidzamos centienus sasniegt jaunas virsotnes sniegumā un emociju sniegšanā,” stāsta Ferrari vadītājs. Visi nākotnes Ferrari modeļi tiks konstruēti, izmantojot divas platformas – viena no tām būs paredzēta sporta auto ar dzinēju vidū, savukārt otra plānota GT klases mašīnām ar dzinēju priekšā vai vidū, kā arī krosoveram. Abās platformās varēs uzstādīt V6, V8, V12 dzinējus, kā arī būs iespējas mašīnu aprīkot ar hibrīdsistēmu vai arī izmantot tikai iekšdedzes dzinēja jaudu bez elektrifikācijas.

    Ferrari inženieriem būs iespējas izpausties tehnisko īpašību izstrādē, savukārt GT modeļi un SUV saloni tiks veidoti pilnīgi atšķirīgi no tā, kas redzēts iepriekš – Ferrari to sauc par “acis uz ceļu, rokas uz stūres” pieeju. Tas nozīmē jaunu salona izkārtojumu, vadītāja instrumentu paneli, heads-up displeju un multimediju sistēmu. Ferrari šajā mašīnā īpaši centies piedomāt pie ergonomikas, savukārt dizaineri un inženieri strādājuši kopīgi jau no pirmajiem auto izstrādes soļiem, lai Purosangue nebūtu dažādu kompromisu, bet gan viss tiktu veidots, domājot gan par formu un izskatu, gan par paredzēto funkciju veikšanu. Purosangue prezentācijas datums pagaidām nav nosprausts.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    09.05.2022 10:38

    Beidzot kaut kas normāls

    Skābene
    09.05.2022 13:13

    normāls=nekas īpašs :)

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    11.05.2022 16:20
    Reply to  Skābene

    ir ok

    Reklāma