Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mahle” izstrādājusi īpaši vieglu elektriskā velosipēda piedziņas sistēmu

    Jaunākie raksti

    Dažādu tehnisko komponentu ražotājs “Mahle” izstrādājis īpaši vieglu elektriskā velosipēda piedziņas sistēmu “Mahle X20”, kas izceļas ar savu nelielo svaru – tā sver tikai 3,2 kilogramus. Šī jaunā sistēma ir iepriekšējās “X35” sistēmas evolūcija, kas pati par sevi bija ļoti viegla. Tā tika pielietota elektiskajos velosipēdos, kas sver vien 10,5 kilogramus.

    Jaunajā sistēmā iekļautas visas nepieciešamās daļas, tostarp elektriskais motors, baterijas, vadi, vadības sistēma un neliels ekrāns galvenās informācijas atainošanai. “Mahle” elektrisko velosipēdu nodaļas vadītājs Johens Zommers norāda, ka šāda sistēma paver plašākas velosipēda pielāgošanas iespējas, pateicoties elektriskās piedziņas mazajam svaram un kompaktajiem izmēriem.

    Reklāma

    Ņemot vērā kompaktos izmērus, arī citi parametri ir uz vieglāko pusi – aizmugurē novietots 1,4 kilogramus smags elektromotors, kas attīsta 23Nm griezes momentu. Ražotājs gan apgalvo, ka tas ir līdzvērtīgs vidū novietotam elektromotoram ar 55Nm griezes momentu. Pieejamas arī divu veidu iebūvētās baterijas ar 250Wh vai 350Wh ietilpību. Tās iebūvētas velosipēda rāmi un nav nomaināmas, tiesa, to var izdarīt servisa apkopē. Šī jaunā piedziņas sistēma jau nonākusi arī sērijveida ražošanā, to izmantojot “Scott Addict eRide” elektriskajā velosipēdā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Dzerve
    06.05.2022 12:58

    Laba ziņa plašajai rūpniecisko e-velo ražotāju komūnai, kura tusē Kursorā

    Run Lola Run
    07.05.2022 18:27
    Reply to  Ivars Dzerve

    Par kādu e-velo ražotāju komūnu ir runa? Man ir Schwinn cruisers, kuram sen sapņoju elegantā paskatā pievienot elektomotoru. Pašam trūkst prasmes un pacietības to izdarīt kvalitatīvi, tāpēc labprāt kādam atlīdzinātu par šo darbu.
    Var kāds ieteikt kādu pieredzējušu meistaru?

    Basics
    07.05.2022 18:36
    Reply to  Run Lola Run

    5. tramvaja galapunktā Iļģuciemā ir velo darbnīca – viņi tur ņemās arī ar elektrifikāciju. Pats tur biju citā sakarā, bet ik pa laikam tur redzami elektrovelo.

    Basics
    06.05.2022 13:11

    Lielā sporta tehnoloģiju trickle-down uz konzūmeru segmentu?)

    pers. man ne pārāk patīk velo, kas apkopjami tikai noteiktos servisus, kur piedevām vēl izmanto ražotāja izsniegtu rīku bez kura nekas nav izdarāms.

    Krotow
    06.05.2022 13:21

    Šo tēmu varētu attīstīt. Ir viens braucamais ar 28″ riteņiem, ko gribas elektrificēt.

    Ivars Dzerve
    06.05.2022 23:07
    Reply to  Krotow

    Piekrītu, tikai šajā segmentā galvenais darbonis ir nevis Mahle, bet Bafang :)
    Nākošajam elektrifikācijas projektam gan droši vien vairāk skatītos uz Swytchbike vai tamlīdzīgiem. Tomēr mazāk lodēšanas un cenas jau pamazām izlīdzinās

    Krotow
    07.05.2022 21:07
    Reply to  Ivars Dzerve

    Swytch komplekts arī izskatās labi. Rietumu komplekti potenciāli liekas simpātiski pirmkārt svara dēļ. Manis minētais braucamais pats jau sver 15 kg un jāstiepj uz 4. stāvu :)

    Reklāma