Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radītais Vigo kļūst par pirmo valsts apmaksāto digitālās terapijas risinājumu Baltijas valstīs

    Jaunākie raksti

    SIA “Vigo Health” sadarbībā ar Nacionālo Rehabilitācijas centru “Vaivari” uzsāk Latvijā radītā digitālās terapijas risinājuma “Vigo” nodrošināšanu insultu pārcietušiem pacientiem. Valsts apmaksātās veselības aprūpes programmas ietvaros ir apņēmusies to nodrošināt insulta pacientiem. Tādējādi “Vigo” ir kļuvis  par Baltijas valstīs pirmo valsts apmaksāto digitālās terapijas risinājumu.

    Vigo būs pieejams rehabilitācijas centra “Vaivari” pacientiem, kuri uzsāks programmas lietošanu, vēl esot rehabilitācijas centrā. Paredzēts, ka izrakstoties viņi varēs turpināt atlabšanas procesu mājās, lietojot “Vigo” vēl trīs mēnešus mājas apstākļos.

    Reklāma

    “Līdz ar veselības nozares izmaksu strauju pieaugumu un hronisko darbaspēka trūkumu medicīnas nozarē, ārstniecības procesu digitalizācija ir akūti nepieciešama. Priecājamies, ka Latvija ir starp pirmajām valstīm pasaulē, kas ir atvērta inovācijām un aktīvi adaptē modernākos veselības aprūpes risinājumus pacientu drīzākai atlabšanai un aprūpes izmaksu optimizācijai. Šajā gadījumā esam jo īpaši gandarīti, ka “Vigo” risinājums ir arī pilnībā izstrādāts Latvijā,” atzīst Nacionālā veselības dienesta direktors Āris Kasparāns.

    Šobrīd ar digitālās terapijas risinājumu “Vigo” insultu pārcietušie pacienti var iepazīties četrās veselības aprūpes iestādēs Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Liepājā. Par lietotāju var pieteikties ikviens interesents neatkarīgi no dzīvesvietas. “Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 2018. gadā esam iestājušies par pacientiem pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu. Tieši tādēļ viens no mūsu nozīmīgākajiem mērķiem ir iekļūt valsts apmaksāto pakalpojumu grozā. Tikmēr risinājuma attīstība kļūs tikai straujāka, lai “Vigo” spētu palīdzēt aizvien vairāk pacientiem un viņu ģimenēm,” saka SIA “Vigo Health” līdzdibinātājs Kristaps Krafte.

    Insults ir galvenais ilgstošas nespējas cēlonis pasaulē, un to gadījumu skaits arvien pieaug. Lielākajai daļai pacientu pārciesta insulta sekas ir gan fiziski traucējumi (paralīze, līdzsvara traucējumi, runas defekti u.c), gan emocionāli traucējumi (trauksme, motivācijas trūkums utt.). Šo traucējumu pārvarēšana un pacienta iespējas atgriezties pilnvērtīgā dzīvē ir rehabilitācijas uzdevums. Efektivizējot un daļēji automatizējot rehabilitācijas procesu, tiek mazināts ilgtermiņa slogs veselības aprūpes sistēmai un cietušo ģimenēm, kam nereti jau tā ir jāpakārto sava ikdiena tuvinieka aprūpei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma