Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm konkurenci Apple ARM datoru procesoriem varētu sastādīt 2023. gada beigās

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Qualcomm ir ieskicējis svaigāku informāciju un laika plānu tam, kad mēs varētu ieraudzīt zīmola radītus ARM datoru procesorus, kas spēs sastādīt konkurenci Apple M sērijas mikroshēmām. Tagad tās varētu būt nākamā gada beigas.

    Pagājušā gada novembrī Qualcomm paziņoja par saviem plāniem veidot ARM tehnoloģijas datoru procesorus, kuru galvenais virzītājspēks ir jaunuzņēmums Nuvia, kas tagad ir Qualcomm īpašumā. Šie procesori, protams, tiks radīta ar domu, lai konkurētu tieši ar Apple, kā arī iezīmētu jaunu tehnoloģisko laiku datoru attīstībā. Principā šī būs ARM tehnoloģijas alternatīva Windows darbinātiem datoriem, kas sacentīsies ar Apple M sērijas procesoriem.

    Reklāma

    Iepriekš Qualcomm pirmās mikroshēmas vēlējās piegādāt jau šī gada augustā, tomēr tagad masveida pieejamību un pirmie nopietnie produkti varētu būt gaidāmi 2023. gada beigās. Līdzīgi tas bija ar Apple, kad pirmā ierīce bija speciāli pielāgots Mac mini dators, bet pēc tam parādījās pirmais MacBook Air modeli ar M1 procesoru, bet tagad līnija ir papildināta vēl ar trim citām versijām. Tiesa, pašā sākumā Qualcomm ar šiem procesoriem vēlējās sasniegt lielu jaudu, taču tagad plānoto produktu klāsts ir paplašināts.

    Jāskatās, kādus jaunus ARM sērijas procesorus līdz 2023. gada beigām būs attīstījuši un tirgū palaiduši tieši Apple inženieri, un kā Qualcomm spēs ar tiem sacensties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    02.05.2022 13:31

    “Šie procesori, protams, tiks radīta ar domu, lai konkurētu tieši ar Apple”

    Autors varētu šo izskaidrot, kā tika noteikts, ka procesori tiek radīti lai konkurētu “tieši ar Apple”?

    Tasesmues
    03.05.2022 11:55

    Konkurēt ar Intel un amd? Jo tieši tie ražo cpu priekš Windows sistēmas datoriem? ARM esība citos datoros tieši nekā ietekmē Apple.

    Niks
    07.05.2022 16:24
    Reply to  Tasesmues

    Intel un amd ir pārāk atpalikuši!
    Sobrīd nav nekā labāka par apple pročiem priekš lapšiem!

    Reklāma