Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm vēlas mest izaicinājumu datoriem paredzēto ARM procesoru ražošanā tieši Apple

    Jaunākie raksti

    Procesoru un pusvadītāju ražotāja Qualcomm jaunais vadītājs Kristiano Amons (Cristiano Amon) ir paziņojis, ka viņa vadībā uzņēmums ir gatavs mest izaicinājumu Apple tieši datoriem paredzēto ARM procesoru ražošanā tuvāko gadu laikā.

    Gadā sākumā Qualcomm iegādājās uzņēmumu Nuvia, kas tagad viņiem ļauj neatkarīgi ražot savus datoru ARM tehnoloģijas procesorus. Tas nozīmē, ka tuvāko gadu laikā viņiem būs iespējams ieguldīt savus resursus un izmantot Nuvia darbinieku zināšanas, lai mestu izaicinājumu pašam Apple, kas šobrīd veic savu uzvaras gājienu šīs tehnoloģijas procesoru izmantošanā un attīstībā personālajos datoros. Tādi spēlētāji kā Intel un AMD šobrīd nemaz nespēj iesaistīties konkurences cīņā, jo ir nokavējuši sākuma momentu.

    Qualcomm savas iespējas un priekšrocības saredz tajā, ka tieši Nuvia pārņemšana viņiem pašiem ļauj izstrādāt un ražot ARM procesorus, nepaļaujoties uz sadarbību ar ARM un izlaižot oficiālo licencēšanu. Uzņēmuma mērķis ir sākt izmantot un pārdot savus radītos procesorus jau 2022. gadā un laika gaitā kļūstot par lielāko šīs tehnoloģijas procesoru piegādātāju tirgū. Pagaidām gan nav skaidrs, vai Qualcomm koncentrēsies personālo datoru vai serveru tirgū. Palīgā noteikti nāks tas, ka Nuvia darbojas izbijušie Apple inženieri, kuri palīdzēja izstrādāt M1 procesoru. Veselīga konkurence šajā datoru komponenšu segmentā noteikti nāks par labu, jo pagaidām tas ir gandrīz Apple monopola stāvoklis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.08.2021 12:03

    Ja brunčainais Tims un viņam pietuvinātie negribēs redzēt Qualcomm čipus savos datoros, Qualcomm varēs izstiepties un sasieties mezglā un viņiem nekas tāpat nespīdēs.

    Reklāma