Web Analytics
More
    Reklāma

    Plānots, ka elektriskais Lucid Air sedans jau šovasar nonāks Eiropā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Lucid plāni par iespējamo paplašināšanos Eiropā un Ķīnā bija zināmi jau iepriekš, taču šķiet, ka beidzot tie īstenosies – jaunas ziņas liecina, ka Lucid Air elektriskais sedans jau šovasar nonāks Eiropā.

    Kā informē Autocar, pirmā valsts, kur būs pieejamas Lucid automašīnas, būs Vācija. Tieši Vācija izvēlēta kā valsts, kur uzņēmums veidos savu Eiropas galveno mītni. Pēc tam sekos paplašināšanās Eiropas galvenajos tirgos, kā arī valstīs, kur elektroauto ir populārākie. Tādas valstis kā Vācija, Norvēģija un Nīderlande ir pirmie Lucid mērķi Eiropā.

    Pagaidām nekas nav zināms par cenām Eiropā, taču ASV lētākā un vienkāršākā Air versija ar 480 Zs jaudu un 650 kilometru sniedzamību maksās sākot no 77 tūkstošiem dolāru. Lētākais šobrīd pieejamais modelis ASV maksā sākot no 140 tūkstošiem dolāru. Cenas, protams, nav mazas.

    Lucid ir bijušas problēmas palielināt ražošanas apjomus, strādājot tikai Ziemeļamerikā. Martā Lucid atskaitījās investoriem, paziņojot, ka saražoti 400 Air sedani, bet rindā vēl stāv aptuveni 25 tūkstoši pasūtījumu, kas īsti nevieš optimismu par Lucid spējām paplašināties un konkurētspējīgi ienākt Eiropas tirgū šogad.

     

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma