Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc 17 dienām kosmosā mājās atgriezušies pirmās pilnībā privātās misijas uz SKS dalībnieki

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām nedēļām jau ziņojām, ka 8. aprīlī uzsākts vēsturisks notikums – pirmā pilnībā privātā misija uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Tā tika rīkota sadarbībā ar NASA, kosmosa uzņēmumu “Axiom Space” un Īlona Maska vadīto “SpaceX”. Pēc 17 dienu ilga piedzīvojuma misijas dalībnieki nu ir veiksmīgi atgriezušies mājās, vakar, 25. aprīlī, ap plkst. 13:06 pēc vietējā laika veiksmīgi piezemējoties Atlantijas okeānā pie Džeksonvilas krastiem Floridā.

    Misijā “Axiom-1” piedalījās četri astronauti: atvaļināts NASA astronauts un “Axiom Space” viceprezidents Maikls Lopess-Alegria (Michael López-Alegría), investors Lerijs Konors (Larry Connor), investors Marks Petijs (Mark Pathy) un uzņēmējs Eitans Stibs (Eytan Stibbe). Visu šo laiku viņi SKS lielākoties veica zinātniskus pētījumus un komerciālas aktivitātes.

    Reklāma

    Sākotnēji bija plānots, ka astronauti SKS pavadīs astoņas dienas. Taču beigu beigās šis ceļojums izvērtās teju divas reizes ilgāks nekā plānots. Sakarā ar nelabvēlīgajiem laikapstākļiem atpakaļceļš izvērtās garāks nekā plānots, taču misijas dalībnieki par to, šķiet, pārāk nebēdāja, jo bija iespēja krietnu laiku pabūt bezsvara stāvoklī. Neskatoties uz kavēšanos, lidojums atpakaļ izvērtās ļoti veiksmīgs.

    Paredzams, ka “Axiom Space” nākamajos gados varētu veikt vairāk privātu lidojumu uz SKS. Uzņēmums arī plāno būvēt pirmo komerciālo moduli SKS, kā arī savienotu moduli, kurā būs filmu studiju un sporta arēna.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Munins
    26.04.2022 10:03

    Astronautiem kājās glauni gumijas zābaki.

    Reklāma