Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar “SpaceX” dalību veiksmīgi uzsākta pirmā pilnībā privātā misija uz SKS

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada maijā rakstījām par NASA un “Axiom Space” sadarbību un ieceri šī gada janvārī veikt pirmo pilnībā privāto misiju uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Ar nelielu laika nobīdi un, pieaicinot šajā uzdevumā “SpaceX”, tas ir noticis. Piektdien, 8. aprīlī, 11:17 pēc vietējā laika no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā ar nesējraķeti “Falcon 9” tika uzsākta pirmā pilnībā privātā misija uz SKS. Turpceļš noritēja bez lielas aizķeršanās, ļaujot astronautiem veiksmīgi sasniegt galamērķi, atrodoties “Crew Dragon” kosmosa kuģī.

    Misijā “Axiom-1” piedalās četri astronauti: atvaļināts NASA astronauts un “Axiom Space” viceprezidents Maikls Lopess-Alegria (Michael López-Alegría), investors Lerijs Konors (Larry Connor), investors Marks Petijs (Mark Pathy) un uzņēmējs Eitans Stibs (Eytan Stibbe). Dalības maksa šajā misijā vienai personai sasniedza 55 miljonus ASV dolāru.

    Saskaņā ar NASA teikto, astronautu komanda SKS pavadīs astoņas dienas, veicot zinātniskus pētījumus, komerciālas aktivitātes utml. Vienlaikus visiem četriem dalībniekiem misijas laikā uzticētas dažādas lomas. Lopess-Alegria darbojas kā lidojuma komandieris, Konors ir misijas pilots, savukārt Petijam un Stibam uzticēti misijas speciālista uzdevumi.

    NASA vadītājs Bils Nelsons savā uzrunā uzsvēra, ka šī ir vēsturiska misija, kuras norisē liela pateicība izsakāma NASA komandām. Nelsons arī apsveica “Axiom Space”, “SpaceX” un “Axiom-1” apkalpi ar to, ka šī pirmā privātā misija uz SKS kļuvusi par realitāti.

    Jau zināms, ka no 2022. gada rudens līdz 2023. gada vēlam pavasarim “Axiom Space”  uzsāks savu otro komerciālo misiju uz Starptautisko kosmosa staciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma