Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Lielbritānijā sāks bērnu ziņojumos bloķēt kailfoto

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā Apple izziņoja jaunu drošības funkcionalitāti, kas mēģinās novērst to, ka bērni dalās ar saviem kailfoto vai līdzīga rakstura bildēm, kā arī paši saņem šādu saturu. Funkcionalitāte beidzot tiks palaista Lielbritānijas tirgū.

    Apple iPhone iebūvētais mākslīgais intelekts būs spējīgs pārbaudīt izejošās un ienākošās bildes caur Message saziņas lietotni. Tādējādi nosakot, vai foto satur kādus nepiedienīgus materiālus, un attiecīgi aizmiglot bildi un lietotājam ziņot, ka šajā bildē varētu būt tas, ko bērnam nevajag redzēt. Tas darbosies abos virzienos – gan nosūtot, gan saņemot šādus foto. Papildu tam, saņemot šādu saturu, varēs uzreiz ziņot saviem vecākiem.

    Skenēšana notiek tikai pašā iPhone telefonā, līdz ar to Apple nevienā brīdī nav piekļuve šādiem fotoattēliem, kas nodrošina papildu drošību. Tāpat norādīts, ka uzņēmums nekad neredz arī analīzes rezultātus. Uzņēmums vēlas panākt to, ka caur iPhone nav iespējams dalīties ar bērnu kailfoto, kā arī mazie telefonu lietotāji nekad nesaņemtu šāda veida informāciju. Apple plānos bija palaist šo funkcionalitāti krietni ātrāk, tomēr bažas radīja privātums un datu drošība.

    Šī ir patīkama funkcionalitāte vecākiem un gados jauniem telefonu lietotājiem, lai tie nesaskartos ar mūsdienu interneta vides ēnas pusi, kā arī laba iespēja Apple pārdot savu produkciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma