Web Analytics
More
    Reklāma

    Kļūda iMessage darbībā ļāvusi redzēt Al Jazeera žurnālistu sarakstes

    Jaunākie raksti

    Pēdējā gada laikā, izmantojot Apple iMessage ievainojamību, Saūdu Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu valdības, iespējams, ir spiegojušas Al Jazeera žurnālistu iPhone telefonus, iegūstot piekļuvi to sarakstēm.

    Tiek lēsts, ka šis bijis speciāli no šīm valdībām organizēts uzbrukums, izmantojot spiegprogrammu, kas veidota pateicoties Izraēlas kompānijai NSO Group. Inficēšanās ar šo programmu notikusi pavisam vienkārši, jo bijis nepieciešams nosūtīt un upura telefonā saņemt vienu īsziņu. Tāpēc šāds uzbrukums tiek saukts par bezklikšķu variantu, jo no lietotāja puses principā nav nepieciešams izdarīt kādas speciālas vai papildu darbības.

    Kā norāda eksperti, tad šī iMessage ievainojamība, par kuru gan netiek runāts plašāk, darbojas gandrīz uz visiem iPhone modeļiem, kuri nelieto iOS 14 operētājsistēmas versiju. Tiesa, jaunajā iOS versijā šī ievainojamība esot novērsta. Tāpat arī pats ar spiegprogrammu inficētais nevar noteikt kādas neierastas darbības, bet šajā reizē tas ticis atklāts, kad kāds žurnālists instalējis VPN lietotni telefonā, kas ļāvusi noteikt ienākošo un izejošo komunikāciju plūsmu.

    Jūlijā un augustā šādā veidā tikuši iespiegoti 36 žurnālisti un citi Al Jazeera pārstāvji, un šai programmai dots nosaukums KISMET. Jāpiebilst, ka šie ir speciāli veidoti spiegošanas uzbrukumi saistībā ar terorismu, tāpēc ikdienas lietotājiem par tiem nebūtu jāuztraucas.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma