Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon Alexa” tagad var palīdzēt stādīt kokus

    Jaunākie raksti

    Virtuālie asistenti kļūst prasmīgāki, spēj izpildīt arvien mūsu vēlmju un iegribu un tagad arī var palīdzēt stādīt kokus. Kompānija “Amazon” paziņojusi, ka klienti ASV tagad var netieši iestādīt koku, vienkārši pasakot: “Alexa, grow a tree.”. Ja lietotāja “Amazon” konts ir piesaistīts “Amazon Pay” norēķinu risinājumam, automātiski viens dolārs tiks aizskaitīts vides labdarības organizācijai “One Tree Planted”, kas iestādīs koku.

    Šo jauno iniciatīvu “Amazon” uzsācis, atzīmējot Zemes mēnesī, lai gan vairāk būsim dzirdējuši par Zemes dienu, ko tradicionāli visā pasaulē atzīmē 22. aprīlī. Lietotāji šādā veidā var “iestādīt” neierobežotu skaitu koku un savā “Amazon Pay” kontā sekot līdzi savam veikumam. Arī pats “Amazon”, parādot savu labo gribu, organizācijai noziedojis vienu miljonu dolāru.

    Reklāma

    Zināms, ka visi ziedojumi tiks novirzīti četriem dažādiem projektiem ASV un Indijā, atjaunojot mežus, kas iznīcināti galvenokārt mežizstrādes un lauksaimniecības vajadzībām, pēc savvaļas ugunsgrēkiem. “Amazon” norāda, ka iniciatīvas ietvaros līdz šī gada decembrim plānots iestādīt vienu miljonu koku, kas “radīs globālu ietekmi”.

    Neskatoties uz šiem centieniem, “Amazon”, iespējams, vairāk būtu jāsāk domāt par savas kā kompānijas ietekmi uz klimatu. Līdz ar biznesa attīstību paralēli aug arī uzņēmuma oglekļa pēdas nospiedums. Saskaņā ar jaunāko ilgtspējas ziņojumu “Amazon” radītās siltumnīcefekta gāzu emisijas 2020. gadā bija gandrīz par 20% lielākas nekā 2019. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma