Web Analytics
More
    Reklāma

    Kiberdrošības uzņēmums “Nord Security” kļuvis par Lietuvas otro “vienradzi”

    Jaunākie raksti

    Nevarētu īsti sūdzēties, ka Baltijas valstīs trūktu “vienradžu” jeb uzņēmumu, kuru tirgus vērtība sasniegusi vienu miljardu dolāru. Igaunijai šajā ziņā veicies visraženāk, taču arī Latvijā pērn sagaidījām savu pirmo “vienradzi”. Ar labām ziņām var palielīties arī Lietuva – kiberdrošības risinājumu uzņēmums “Nord Security” vakar paziņojis, ka piesaistījis 100 miljonus ASV dolāru, līdz ar to sasniedzot 1,6 miljardu dolāru tirgus vērtību un kļūstot par Lietuvas otro “vienradzi”.

    Finansējuma izsniedzēju vidū atrodami tādi investori kā “Novator Ventures”, “Burda Principal Investments”, “General Catalyst”, kā arī eņģeļinvestori, tostarp lietoto apģērbu tirgus “Vinted” līdzdibinātāji. Jāatgādina, ka “Vinted” 2019. gada nogalē kļuva par Lietuvas pirmo “vienradzi”.

    Reklāma

    “Nord Security”, ļoti iespējams, vislabāk pazīstams ar savu virtuālā privātā tīkla (VPN) pakalpojumu “NordVPN“. Papildus tam uzņēmums piedāvā arī paroļu pārvaldnieku  “NordPass” un šifrētu mākoņkrātuves produktu “NordLocker“. Bāzēts Viļņā, uzņēmums apgalvo, ka ir lielākais darba devējs Lietuvas galvaspilsētā, nodarbinot ap 1700 cilvēku.

    “Nord Security” līdzdirektors un līdzdibinātājs Toms Okmans atklājis, ka šī ir pirmā reize, kad uzņēmums izmanto ārēju finansējumu. Piesaistītās investīcijas uzņēmumam palīdzēs paplašināt savu darbību, radot jaunus produktus un piedāvājot savus pakalpojumus citos tirgos. “Nord Security” pašreiz darbojas 20 pasaules valstīs un apkalpo vairākus miljonus klientu.

    AvotsCNBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    08.04.2022 17:32

    a kas ir eņģeļa investors?

    Basics
    08.04.2022 18:37
    Reply to  karlis

    Tas, kurš nosmels lauvas tiesu peļņas. Atpazīstamība lai tiek centīgajiem jauniešiem, kas izperināja ideju.

    Reklāma