Web Analytics
More
    Reklāma

    Kādu pienesumu Tavam biznesam sniegs nesen izziņotās “Apple” ierīces?

    Raksts tapis sadarbībā ar iDeal - Apple produktu izplatītāju un oficiālo servisa partneri.

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām, 8. martā, uzņēmums “Apple” rīkoja savu pavasara prezentāciju “Peek Performance”, kurā atrādīja jaunākās ierīces: trešās paaudzes “iPhone SE”, piektās paaudzes “iPad Air”, personālo datoru “Mac Studio”, “Studio Display” ekrānu, kā arī izziņoja jauno “M1 Ultra” procesoru. Katrs no tiem ir līderis savā kategorijā un klientam sola vēl jaudīgāku un produktīvāku lietošanas pieredzi. Vienlaikus skaidrs, ka visi šie labumi domāti ne vien parastajam ikdienas lietotājam, bet kā “Apple” prezentācijā uzsvēra – tie sniegs lielu pienesumu arī uzņēmumiem un jūtami uzlabos darbinieka ikdienu. Kādu pievienoto vērtību biznesam sniegs nupat izziņotie “Apple” risinājumi, stāsta “iDeal” biznesa nodaļas pārstāvis Roberts Dūks.

    “iDeal” biznesa nodaļas pārstāvis Roberts Dūks

    Prezentācijas nosaukums “Peek Performance”, manuprāt, absolūti atbilst šim pasākumam. Būtībā viss akcents tika likts uz veiktspēju un ātrumu – gan procesora ātrumu, gan mobilā tīkla ātrumu, kas parādās visās prezentētajās ierīcēs.

    Trešās paaudzes “iPhone SE” – jaunais darbinieka sabiedrotais

    Pirmā ierīce, ko “Apple” prezentēja, bija trešās paaudzes “iPhone SE”. Tā būtiskākie uzlabojumi ir A15 procesors – tas pats, ko izmanto mazākajos “iPhone 13” sērijas tālruņos. Šobrīd tas ir visātrākais mobilais procesors, kas pieejams viedtālruņu tirgū.

    B2B kontekstā runājot, ļoti daudzi uzņēmumi saviem darbiniekiem pārsvarā iepērk budžeta klases telefonus, piemēram, no “iPhone 6” līdz “iPhone 8” sērijai. Taču jāņem vērā, ka tehnoloģijas attīstās, lietotnes kļūst prasīgākas un 5G tīkla pārklājums ir arvien plašāk pieejams. Uzņēmumiem šo vajadzību apmierināšanai ir nepieciešami viedtālruņi ar ātrāku veiktspēju. “iPhone SE” ir budžeta segmenta telefons, kurā esošā A15 procesora jauda nodrošinās lielisku telefona veiktspēju un ātrumu, kā arī saglabās konkurētspēju vēl daudzus gadus uz priekšu.

    Apple iPhone SE (2022)

    Biznesa komunikācijas ziņā ļoti populāri ir video zvani un video konferences, ko var rīkot ne vien datorā, bet arī telefonā. “Apple” ierīču gadījumā to var darīt, izmantojot “Facetime” lietotni. Tā kā trešās paaudzes “iPhone SE” ir 5G atbalsts, datu pārraides ātrums būs ievērojami ātrāks un video būs skaidri un dzīvīgi gan attēla, gan audio ziņā.

    Ne mazāk svarīgs ir baterijas darbības laiks, kas jaunajiem “iPhone SE” ir ievērojami uzlabots. Lai arī akumulatora ietilpība ir identiska kā “iPhone 8”, pateicoties “iPhone SE” uzbūvei un programmatūrai, tā baterijas darbības laiks ir par vidēji divām stundām ilgāks, dodot iespēju telefonu aktīvāk izmantot darba vajadzībām, piemēram, video konferencēm.

    Piektās paaudzes “iPad Air” – planšete ar datora jaudu

    Katram uzņēmumam ir savas vajadzības – ne vienmēr visiem ir nepieciešams “Pro” modelis, bet tomēr gribas ko vairāk par budžeta modeli. Vidējā segmenta planšetdators “iPad Air” funkciju ziņā sniedz vairāk nekā budžeta “iPad”, bet cenas ziņā ir pieejamāks nekā “iPad Pro”. Pirmkārt, jaunajam “iPad Air” ir liels ekrāns un darba virsma, kas ļauj ērti strādāt birojā un ārpus tā. To var izmantot kopā ar “iPad Magic Keyboard” un otrās paaudzes “Apple Pencil”, dodot iespēju lietotājam izveidot mazu, bet jaudīgu planšetdatora komplektu.

    Jaunais “iPad Air”, ir ideāls vidējā segmenta risinājums, pateicoties M1 čipam, kas iestrādāts šajā planšetdatorā.. M1 čips šobrīd ir pieejams sekojošās produktu kategorijās – “iPad Pro” “MacBook Air”, “MacBook Pro 13” kā arī “iMac 24”. Līdz ar to, salīdzinot šīs ierīces var secināt, ka “iPad Air planšetdatorā” ir pieejama datora jauda.

    Apple iPad Air (2022)

    Otra būtiskā lieta saistās ar video konferencēm un to produktivitāti. “iPad Air” tagad ir iebūvēta 12 megapikseļu priekšējā kamera ar Center Stage funkciju. No lietojamības puses raugoties – kamera seko līdzi lietotāja kustībai un attiecīgi pielāgo leņķi, līdz ar to lietotājs vienmēr atrodas kadrā. Center Stage pēdējos gados ir ieguvis lielu popularitāti un sāk parādīties arvien vairāk “Apple” ierīcēs. Sākotnēji to integrēja “iPad Pro”, taču tagad šī funkcija ir pieejama arī jaunākās paaudzes “iPad” un “iPad mini” planšetdatoros.

    Piektās paaudzes “iPad Air” arī saņēmis 5G atbalstu, un tam ir dubultots USB-C porta datu apmaiņas ātrums no 5Gb/s līdz pat 10 Gb/s. Pieslēdzot ārējo SSD disku vai fotokameru, datu lasīšana, kopēšana u.c. darbības ar datiem notiks aptuveni divas reizes ātrāk.

    Interesantākais ir tas, ka jaunais “iPad Air” sniedz ļoti daudz tādu iespēju, ko “iPad Pro”, taču ne visiem ir nepieciešamas šīs “Pro” funkcijas, piemēram, divkameru sistēma, 2TB datu glabātuve, 120 Hz adaptīvā ekrāna atsvaidzes frekvence utt. Ja tas nav nepieciešams, ļoti laba alternatīva ir šis “iPad Air”, kuru iegādājoties, Jūs maksājat par to, ko vēlaties, nevis pārmaksājat par to, ko neizmantosiet. Būtiska “iPad Air” priekšrocība ir iespēja izmantot ierīci birojā un ārpus tā. Tāpat arī baterijas ietilpība ļauj šo planšetdatoru izmantot darba vai citām vajadzībām visas dienas garumā. “iPad Air” atbalsta uzlādi ne vien iekštelpās, bet arī automašīnā un citur, kur pieejams elektrotīkls.

    M1 sērijas čipi – pagrieziena punkts nozarē

    “Apple Silicon” M1 sērijas čipi tirgū tiek dēvēti par “revolūciju”, kas rada lielu lēcienu uz priekšu, datortehnikas attīstībā. Ja salīdzinām “Apple Silicon” ar citu ražotāju procesoriem, tad tie sniedz krietni lielāku ātrumu un ilgāku baterijas darbības laiku, pateicoties to optimizētajai darbībai. Līdz šim neviens nevarēja iedomāties, ka kādreiz pienāks brīdis, kad portatīvo datoru varēs vakarā uzlādēt un visu nākamo darba dienu lietot nesatraucoties par ierīces uzlādi.

    M1 paaudzes procesori

    “Mac Studio” + Studio Display” – ļaus paveikt darbu pavisam jaunā kvalitātē

    Ja runājam par “Apple” stacionārajiem datoriem, “Mac Studio” ir kā lielais brālis “Mac Mini”. “Mac Studio” var konfigurēt ar  M1 Max vai jauno M1 Ultra čipu, kas sniedz krietni lielāku jaudu salīdzinājumā ar “Mac Mini”. Tāpat pie “Mac Studio” var pieslēgt līdz pat pieciem monitoriem – četrus no tiem pat ar 6K izšķirtspēju. Ierīces priekšpusē iebūvēti divi USB-C porti, kā arī SD karšu lasītājs, kopumā nodrošinot vēl ērtāku lietošanu.

    Pats nosaukums – “Mac Studio” jau pasaka priekšā, ka šis Mac dators ir domāts Jūsu studijas vajadzībām. Kas ir studijas darbinieki? Tie ir fotogrāfi, kuri ikdienā rediģē tūkstošiem fotoattēlus, kā arī mūziķi, dīdžeji, kas ieraksta un veido profesionālu mūziku. Šīm vajadzībām labāk piemērots būs M1 Max čips. Ja runājam par studiju, kur notiek filmēšana vai tiek apstrādāti augstas izšķirtspējas video faili un veidoti apjomīgi maketi – piemērotāks būs “Mac Studio” ar M1 Ultra čipu.

    Mac Studio dators ar Studio Display monitoru

    “Apple” ir pārstājis tirgot 27 collu “iMac”, kas vēl šobrīd pie mums ir pieprasīts. Manuprāt, “Mac Studio” dators + “Studio Display” ekrāns ir tas, kas primāri aizstās to. Ja salīdzinām, procesoru veiktspējas ziņā M1 Max čips ir 2,5 reizes ātrāks, savukārt M1 Ultra čips – pat gandrīz četras reizes ātrāks par 27 collu “iMac” ar 10-kodolu Intel Core i9 procesoru. Tāpat “Studio Display” ekrāns ir spilgtāks nekā “iMac” ekrāns, sasniedzot 600 nitus. Kopumā “Studio Display” saglabā visas tās pašas kvalitātes, kas bija 27 collu “iMac”, piemēram, ekrāna izšķirtspēja un krāsu precizitāte. Taču jaunais papildinājums ir šis Center Stage režīms un 12 MP kamera, kas nodervideo zvaniem.

    Noteikti jāpiemin, ka “Studio Display” iebūvēti trīs mikrofoni, kas nodrošina lielisku skaņas kvalitāti. Tāpat salīdzinājumā ar 27 collu “iMac” ir uzlabota audio sistēma, sniedzot skaidru, dzidru un jaudīgu skanējumu. “Studio Display” ekrāns nāk komplektā ar statīvu. Tāpat lietotājs var pasūtīt monitoru ar Nano Texture pārklājumu, kas samazina ekrāna atspīdumu vai regulējamu statīvu, kas dod iespēju precīzāk pielāgot monitora leņķi un augstumu.

    Ceļavārdi Kursors.lv lasītājiem

    Esmu priecīgs, ka varu uzņēmumiem piedāvāt “Apple” produkciju, ko arī pats ikdienā atktīvi lietoju. Ticu “Apple” kā zīmolam, produktu kvalitātei un pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, šie produkti iegūst vēl lielāku popularitāti. Revolucionārie “Apple Silicon” čipi datortehnikas tirgū visiem procesoru ražotājiem ir radījuši vēl nebijušus izaicinājumus  un mērķus, uz ko tiekties. Taču, runājot par tehnoloģiju attīstību, beigu beigās lielākie ieguvēji esam mēs – gala lietotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    23.03.2022 17:21

    Diskusijas ir dažādas, bet varu tikai no sava skatu punkta teikt – ikdienā nodarbojos ar video montāžu, līdz šim lietoju 2019 Macbook pro i7 (intel), tagad jau kādus ~3 mēn lietoju M1 Max un salīdzinājums ir kā diena pret nakti. Veiktspēja šai ierīcei/čipam ir vienkārši fantastika.
    Protams ar putām uz lūpām windows fani dziedās savas slavu dziesmas utt, bet manā skatījumā priekš “creator” (ne gameriem) tipa cilvēkiem neviens windows laptop pat tuvumā nestāv M1 Max.

    Miks
    23.03.2022 20:07
    Reply to  Kaspars

    Tā arī ir!
    Tas pats ar airi un parasto M1, par to cenu vienkārši nav konkurentu, apple no dārga produkta, teju kļuvis par labāko price/performance un varetu gandrīz jau dēvēt par lētuci.

    Roberts
    24.03.2022 11:31
    Reply to  Kaspars

    Cik mums ir video montāžas cilvēku Latvija? Tūkstoši desmiti ?
    Tad tie visi es saprotu būs klienti. Un paņems visu segmentu ?

    Roberts
    24.03.2022 11:30

    Lētāk ir izsniegt darbiniekam datoru un webkameru. Un podziņu mobilais pārspēs jebkuru iPhone baterijas ziņā. Mūsdienās tak ir attālinātais darbs populārs. Kurš ir teicis ka attālināto darbu nevar veikt ar personālo datoru?

    Tomy
    24.03.2022 18:16
    Reply to  Roberts

    Vel lētāk ir neizsniegt neko….

    Reklāma