Web Analytics
More
    Reklāma

    Berlīnē oficiāli atklāta Tesla rūpnīca un piegādāti pirmie “Model Y” auto

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla beidzot to ir izdarījis – 22. martā oficiāli tika atklāta Tesla rūpnīca Berlīnes pievārtē, kas ir pirmā Tesla rūpnīca Eiropā. Pasākumu apmeklēja gan Tesla vadītājs Īlons Masks, gan arī augstākā ranga vācu amatpersonas, tostarp Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

    Rūpnīcas atklāšana vairākkārt tika atlikta, Tesla cīnoties ne tikai ar vācu birokrātiskajiem šķēršļiem, bet arī ar vides aktīvistiem. Viens no galvenajiem problēmjautājumiem bija ūdens izmantošana, taču Tesla izdevās novērst aktīvistu bažas un šā gada februārī sakārtot visas nepieciešamās atļaujas. Darbs rūpnīcā notika jau pāris mēnešus iepriekš, Testa testējot ražošanas līnijas un pieslīpējot lietas, kas bija labojamas. Pirmo izmēģinājuma nedēļu laikā tika saražoti vairāki simti “Model Y” eksemplāru, kas tagad sasnieguši savus klientus.

    Atklāšanas svētkos pirmie 30 klientie saņēma savus Vācijā ražotos “Model Y”. Rūpnīca Berlīnē gada turpinājumā palielinās ražošanas apjomu un plānots, ka līdz gada beigām ik nedēļu tur tiks saražoti 5000 līdz 10000 automobiļi. Kad rūpnīca strādās ar maksimālo jaudu, Berlīnē ik gadu saražos pusmiljonu Tesla elektroauto gadā. Autoražotāja vadītājs Īlons Masks to sauc par lielu soli pretim Tesla mērķu sasniegšanai Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    23.03.2022 11:49

    Kādas ir algas tajā rūpnīcā, salīdzinot ar citām vācu auto rūpnīcām?

    Reklāma