Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu bateriju ražotājs CATL plāno lielu rūpnīcu Ziemeļamerikā

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu bateriju ražotājs CATL plāno vērienīgas investīcijas Ziemeļamerikā, lai tur izveidotu elektroauto bateriju ražošanas rūpnīcu. Kā ziņo Bloomberg, ķīniešu uzņēmums plāno ieguldīt ap 5 miljardiem ASV dolāru, lai būvētu bateriju ražošanas rūpnīcu.

    Plānam realizējoties, iecerēts uzbūvēt milzīgu rūpnīcu, kur ik gadu saražos baterijas ar 80GWh ietilpību. Ar to pietiek, lai 1 miljonu mašīnu apgādātu ar 80kWh baterijām. Kā Bloomberg norādījuši eksperti, šādai rūpnīcai vajag apmēram 10 tūkstošus darbinieku. CATL izskata iespēju būvēt rūpnīcu Kanādā, ASV vai Meksikā. Tiek vēstīts, ka augsta ranga CATL darbinieki šomēnes esot ieradušies Meksikā, kas nozīmē gana nopietnu interesi. Pats ķīniešu uzņēmums šīs ziņas nekādi nav komentējis.

    Iecerēts, ka jaunā rūpnīca ražos dažāda tipa baterijas, kas piemērotas dažādiem klientiem. Kā zināms, CATL šobrīd ir pasaulē lielākais bateriju ražotājs, aplēsēm liecinot, ka aptuveni trešdaļa pasaules elektrificēto mašīnu (ieskaitot hibrīdus) šobrīd tiek aprīkotas ar CATL baterijām. Ķīnā šis uzņēmums šobrīd dominē, bet ārpus savas valsts robežām CATL nav tik ietekmīgs. Tiek lēsts, ka šobrīd CATL ik gadu spēj saražot baterijas ar 145GWh ietilpību, bet Bloomberg ziņo par lieliem attīstības plāniem – līdz 2026. gadam uzņēmums savu ikgadējo ražošanas apjomu grib palielināt par 579GWh. Ražotne Ziemeļamerikā būtu izdevīga, raugoties arī no loģistikas un importa tarifu perspektīvas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma